7 april 2016

Mölstads radhusområde

Idag bjuder jag på två av mina absoluta favoritbilder från Mönsterås.

Mölstads radhus som stod färdiga 1957-1958, kyrkogården och Mölstadskolan som uppförs. Fotot omkring 1960.

Några år senare. Mölstadskolan är färdig. Den sista utvidgningen av kyrkogården är gjord (1963). Svårt att veta exakt årtal. Lekplatsen har fått sin kulle.

2 kommentarer:

Anders Olsson sa...

Fotot är mycket nyare än 1963. Då vi gick på lekskola 1973 (då som du enligt din bok alltid sprang ifrån mig) så gick Parkgatan rakt fram. Minns det då jag cyklade den vägen hem från Lekis. Avkapningen av Parkgatan, så att den ansluter i 90 grader mot Kyrkogårdsgatan skedde som jag minns runt 1975. Då vi gick i första klass (1974) så fortsatte dessutom Kyrkogårdsgatan hela vägen bort mot Idrottsgatan. Minns att det körde bilar utanför vårt första klassrum. Man ser även att lusthuset och gungorna (där du gungade och ropade Å-hi-Å-ha) är byggda på skolgården. Dom byggdes (tror jag) efter att vi började skolan. Min gissning är att fotot är från 1977. Minns du för den delen att det låg en butik i krysset av Parkgatan/kyrkogårdsgatan? Den byggdes senare om till tvättstuga.
//Anders O

Jonny sa...

Hej Anders! Absolut. Menade bara att det är taget någon gång därefter. Fina iakttagelser du gör där. Nej affären i tvättstugan har jag bara hört talas om och sett på foto. På den tiden behövde man inte bege sig långt för att handla. Allt gott!