15 maj 2016

Schysst med lite information, GIF

0-5 mot Stjärnan. 0-7 mot Överum. ”Varför skriver du inte mer om eländet”, var det en som frågade mig.

Svaret är att det egentligen inte är jag som ska behöva skriva om det. Det borde GIF göra. Och där har vi ett av de grundläggande problemen i GIF. Det finns ingen rak och öppen information om vad som hänt de senaste åren eller vad som händer nu. Vill man slippa skitsnacket så måste man helt enkelt orka informera. 

Jag är GIF-are i hjärtat och kommer så alltid att vara. Jag kan ta att man gjort strategiska misstag, att man inte har löst alla konflikter, att man förlorar. Men tystnaden är obegriplig.

Spelarna som blivit kvar gör förstås så gott de kan. Givetvis har även spelarna ett ansvar och lojaliteten är i regel inte som förr. GIF måste få gå före moster Agdas 73-årskalas eller Barcelona-Real på TV. Men det finns ju trotjänare som exempelvis Manfred Löfström. Lyft fram honom som ett j-la fenomenalt föredöme.

GIF måste nu bestämma sig. Antingen gör man en riktig satsning som gör tränaren och truppen i övrigt rättvisa. Eller så gör man som Timmernabben – lägger av och börjar om i sexan bara för att det är kul att spela fotboll. Det var ju så allt började en gång i tiden. Glada kamratgäng som spelade för att det var kul.


Men GIF kan ju börja med att öppna upp informationskanalerna. Vi som inte hade tid att gå på årsmötet kanske undrar en del. Varför alla dessa konflikter som aldrig löses? Varför löften om satsningar som aldrig genomförs? Varför klasspelare på lagsidan som aldrig eller ytterst sällan spelar? Vilken målsättning har föreningen för herrlaget? Vilken strategi har man för att nå dessa mål?

Inga kommentarer: