8 maj 2016

Stjärnan var bäst

Stjärnan var bäst. Det räcker väl egentligen så. Känsliga läsare behöver inte fortsätta. Hur eller hur ska jag fatta mig kort. Stjärnan vann en stabil derbyseger över Mönsterås med 5-0. Tyvärr rubbades balansen i matchen då bortalaget fick en spelare utvisad i slutet av första halvlek.

Första halvlek bjöd annars på hyfsad derbystämning. Det var två offensiva lag som inte fegspelade på något sätt. Stjärnan skapade kanske de flesta chanserna och missade bland annat öppet mål, men Mönsterås hade en riktigt bra period då endast ett par fenomenala räddningar från Stjärnans målvakt såg till att det inte blev mål. Men just när Mönsterås hade spelet, stack Stjärnan upp och kunde efter en del strul i Mönsteråsförsvaret ta ledningen. Med ett par minuter kvar av halvleken kom så en matchavgörande utvisning av Ako. Missade detaljerna, men Ako hade sett sur ut länge. Trist och sådant som inte får hända i någon match, särskilt inte i ett derby.

I andra halvlek höll Mönsterås spelet uppe i tio minuter, men sedan tog Stjärnan över allt mer och målen började trilla in. Det stannade vid 5 mål, men kunde dessvärre ha blivit fler. I takt med målen blev några i den festglada publiken allt djärvare på stämbanden.

En trist sur förlust som vi så snabbt som möjligt låter falla i glömska. Det Mönsterås måste lära sig är att sluta tjafsa med domarna. Domarstandarden på den här nivån är så låg att man måste försöka rätta sig efter den. Många domare verkar styras av spontana infall, mer än konsekvens och känsla för matchen.