1 juni 2016

Fokusera

De senaste dagarna har jag märkt hur jag håller på att gå in i den där bubblan igen. Det är ett tillstånd där jag fokuserar på några få saker och jobbar effektivt och koncentrerat när tillfälle gives. Jag jobbar med min bok. Jag går mina promenader. Jag äter bara det jag absolut behöver. Kroppen är på väg in i må-bra-läge. Det är en slags fasta, även om jag äter. Medeltidens munkar formulerade det med orden ”bed och arbeta”.

Förra sommaren och hösten gjorde jag på samma sätt, även om jag hade mindre tid då och var mentalt tröttare. Då skrev jag på ”Muddern” nästan varje kväll timmarna runt midnatt. Promenerade varje dag och åt i princip bara lax och kyckling.

Vi vanliga amatörer kan ju inte fly till någon slags avskildhet för att skriva. Henning Mankell brukade fly till en hydda i Mocambique för att skriva. Hemma satt frugan och barnen. Plura brukade fly till en ö i skärgården. Helt orealistiska soloräder för de allra flesta.


Jag trivs i det tillståndet. Med fokuseringen. Kanske därför jag alltid har kommit så bra överens med yrkesmilitärer. Det blir aldrig något tjafs. Man är fokuserad på uppgiften och försöker genomföra den på bästa sätt. 


2 kommentarer:

Lars Nygren sa...

"Everything buth the girl. Vad är det? Inte en susning, men det låter djäkligt bra. Vi lite äldre har kanske missat en del och då är det bra att ni " ungdomar" tipsar om vad som finns.Det är kanske skamligt att inte veta bättre, men å andra sidan vet inte alla vem Thelonius Monk är. Det här är som sagt bra. Lite Sade-stuk. Om det positiva omdömet gäller hela "Girlens" produktion är en annan sak. Vi skall kolla. Tack för dina musikaliska tips!

Jonny sa...

Jag rekommenderar deras period 1986-1994, innan de blir för housiga på sista skivan.