30 juni 2016

Skolor och söndagar

Såg att gymnasieministern verkar vilja förbjuda alla religiösa friskolor, trots att det enligt FN är en mänsklig rättighet att välja en sådan. Nu tror jag i och för sig att det är nyttigt med skolor som har social och religiös bredd. Det är i sådana skolor man får lära sig att respektera att andra inte tycker och tänker som jag. Det är där man får insikt i och empati för att människor lever under skiftande villkor. Den vanliga kommunala skolan är helt enkelt viktig för samhällets vi-känsla.

En pastor sa en gång att ”Det är bättre med kristna i skolan än kristna skolor.” Han hade förstås en poäng i det, även om det förstås händer att skolans värderingar krockar med familjens.

Återvänder alltid till The Sundays. Denna utsökta, men i Sverige helt bortglömda, engelska popgrupp som gjorde tre magnifika skivor på 80- och 90-talen. Harriet Wheelers särpräglade och intensiva vackra stämma och gitarristen David Gavurins luftiga spel gjorde dem unika på sin tid. Plötsligt omkring 1997 la de av för att ta hand om sina barn. Vet att det pågår en liten kampanj för att få dem att ge ut musik igen nu när barnen blivit stora. Vågar man hoppas på att det lyckas. Eggstone gav ju plötsligt ut en ny låt efter närmare 20 år.

The Sundays - HomewardThe Sundays - Can´t be sure


The Sundays - I kicked a boy


The Sundays - Wild horsesThe Sundays - Life goes on


1 kommentar:

Lars Nygren sa...

Tänk så lite man vet och kan. "The Sundays"? Inte en susning. Men de är så bra att vi förlåter dig Mikael Wiehe