12 april 2018

Inför Division 5 Nordöstra


Imorgon fredag börjar det som har gjort den mörka tunga vintern uthärdlig. Och visst kom våren alldeles lägligt. Jag talar förstås om division 5 Nordöstra.

Tyvärr verkar det som om intresset för de lägre serierna har minskat. Media ger inte lokalfotbollen samma uppmärksamhet som förr. Någon enstaka artikel, visst, men jag har i alla fall inte sett någon särskild fotbollsbilaga där man går igenom serie för serie. Den såg man verkligen fram emot förr om åren. Hoppas bara att jag har missat den.

Nå, imorgon börjar serien med en match mellan IFK Kåremo och Ankarsrums IS. Och på söndag premiärspelar Mönsterås borta mot IFK Oskarshamn.

Att tippa den här serien låter sig inte göras helt enkelt och inte utan garderingar. Men nog bör IFK Oskarshamn ta hem förstaplatsen. Allt annat vore sensationellt. Men visst har man sett "stjärnspäckade" lag förr som inte alls har levt upp till förväntningarna eftersom det mesta kretsar kring några få toppspelare som när det väl gällde inte alls levererade.

Ruda IF kan också blanda sig i toppstriden, liksom möjligen Timmernabben och Västervik. Även Stjärnan bör vara på övre halvan. Fågelfors får räkna med ett mellanår.

Mönsterås får vara nöjda om man hänger kvar, men bör nog ändå sikta mot en mittenplacering. De spelare man har håller definitivt för övre halvan, men truppen känns något tunn och då blir den känslig för skador och annan frånvaro. Man har förlorat en del av sina målskyttar från förra säsongen, så andra behöver kliva fram och näta i år.

Men det ska bli roligt med alla derbyn mot Nabben, Ruda, Stjärnan, Oskarshamn och Fågelfors. Det är derbyn som behövs för att locka lite folk till matcherna.

Jag ska ändå drista mig till att tippa såväl serien som första årgången. Så här tror jag det slutar:

IFK Oskarshamn
Timmernabben
Ruda
Västervik
Stjärnan
Edsbruk
Ankarsrum
Mönsterås
Fågelfors
Fårbo
Bäckebo
Kåremo

Omgång 1 (som Fårbo och Timmernabben står över av någon anledning om man ska tro Smålands FF)

Fredag
IFK Kåremo-Ankarsrums IS 1-3
Kåremo får det tufft mot ojämna Ankarsrum som helt enkelt är bättre.

Lördag
IF Stjärnan-IFK Västervik 2-1
Svårtippat mellan två lag som bör vara på övre halvan. Men Stjärnan är svårslagna hemma med fanatiska fans.

Ruda IF-Edsbruks IF 2-1
Visserligen tror jag Edsbruk kan överraska…men nog ska Ruda vinna premiären hemma på Tallåsvallen.

Söndag
Bäckebo GOIF-Fågelfors IF 1-2
Fågelfors lär inte vara med i någon toppstrid, men mot Bäckebo blir det premiärvinst.

IFK Oskarshamn-Mönsterås GoIF 1-1
Allt annat än en hedersam förlust är sensationellt bra av Mönsterås och det tror jag förstås på.

Inga kommentarer: