9 juni 2018

Förlustsviten bruten

Mönsterås och Edsbruk delade på poängen i en match som innehöll både höjder och djupa dalar. Mönsterås spelade briljant sista 20 minuterna av första halvlek och borde då ha avgjort. Hemmalaget bröt emellertid sin förlustsvit, men sett till spelet är 1 poäng ändå en besvikelse.

Matchen fick ingen tidig karaktär och lagen hade svårt att skapa farliga chanser. Men sakta men säkert tog Mönsterås över allt mer av spelet. Just då stack Edsbruk upp och kunde kontra sig igenom och göra 1-0 efter 26 minuter.

Hemmalaget fortsatte emellertid att spela fin fotboll och halvlekens sista 20 minuter var det bara Mönsterås som skapade något framåt. Det var våg efter våg och riktigt fint spel. Efter 35 minuter kom så den rättvisa kvitteringen när Idris Eliassi vände runt och sköt bollen i mål. Levererade alltså direkt efter den långa avstängningen och blir förstås viktig i offensiven resten av året.

Sedan var det bud på mer. Närmast var Ako Eliassi som slog en frispark i stolpen. Men där borde Mönsterås ha avgjort med ett par tre mål.

Andra halvlek blev betydligt jämnare och Mönsterås målvakt Adam tvingades till ett par fina räddningar. Mönsterås hade flera bollar som nästan friställde spelare, men passningarna var betydligt slarvigare i andra halvlek och det blev en del felbeslut eller näst-bästa-lösningar i avgörande lägen.

Edsbruk bör ha varit nöjda med sin poäng. För mig känns det som två förlorade poäng. Men det här var ändå ett steg framåt. Förlustsviten är bruten och kan man fortsätta där man var i första halvlek kommer fler poäng framöver.

Domaren skötte sig bra och pratade hellre än drog i kortleken. Däremot var det ett mysterium varför han inte lät Mönsterås avsluta sin hörna i matchens sista minut. Hörnan fick slås men så blåste han när bollen var i luften.