8 juni 2018

Inför omgång 9 av Div 5 NÖ

Det har blivit dags för den nionde omgången och för alla vänner av Mönsterås GIF har det varit en aning tungt den sista tiden. Fyra raka förluster och nu är vi indragna i bottenstriden. Truppen som rimligtvis borde ha blivit större när man gick upp en division känns istället tunnare i år. Spelarna är det inget fel på, men laget är känsligt för skador och avstängningar. Men i grund och botten är laget för bra för att behöva vara där nere. Edsbruk som nu besöker IP blir emellertid ingen lätt motståndare. De har nu besegrat både IFK Västervik och Timmernabben. Därför lär motståndarna komma till Mönsterås med gott självförtroende, och det betyder en hel del på den här nivån. Nu bör GIF få tillbaka en del nyckelspelare till den här matchen, så jag tror och hoppas det kan bli en viktig seger på lördag.

Av alla andra matcher blir Timmernabben - Ruda ett synnerligen spännande möte. Mer orkar jag inte skriva i värmen. Här kommer mitt tips:

Fredag
IF Stjärnan - Fårbo FF 3-0
Stjärnan smyger med där uppe med häng på tredjeplatsen utan att egentligen ha imponerat. Någon vändning för Fårbo är nog inte i sikte.

Fågelfors IF - Ankarsrums IS 2-1
Fågelfors har börjat få ordning på spelet och vinner nu allt oftare. Ankarsrum kan nog också, så det här blir nog en jämn match.

Timmernabbens IF - Ruda IF 2-2
Spännande toppmöte som kan sluta hur som helst. Delad poäng verkar rimligt.

Lördag
Mönsterås GoIF - Edsbruks IF 3-2
Hoppas Mönsterås kan få ordning på spelet och utdelning. Rimligtvis har man en del spelare tillbaka nu och med rätt inställning kan en vändning komma här. Men Edsbruk är i grunden ganska bra.

IFK Västervik - Bäckebo GOIF 2-0
Västervik har hamnat i en mystisk svacka. Ska man slippa halka nedåt får man nog se till att ta tag i sin situation.

IFK Kåremo - IFK Oskarshamn 1-3
Oskarshamn verkar svårstoppade och Kåremo får överträffa sig själva om de ska ta poäng.

Inga kommentarer: