1 juni 2018

Inför omgång 8 av Div 5 NÖ

Tyvärr hann jag inte skriva något referat av matchen Mönsterås - Ankarsrum i förra omgången. Men den kan kort sammanfattas med orden Mönsterås spelade dåligt, men Ankarsrum spelade sämre och vann. Ankarsrum gjorde ett mål som var ok. Mönsterås gjorde mål på straff. Ankarsrum gjorde sedan ett offsidemål som godkändes. Mönsterås gjorde ett korrekt mål som dömdes bort som offside. Slut.

Nu stundar åttonde omgången med många intressanta matcher. IFK Oskarshamn blev ju nya serieledare när IFK Västervik något förvånande förlorade derbyt mot Edsbruk. Huruvida Västerviks förlust var ett trendbrott eller bara en dålig match återstår att se. Västervik har en svår bortamatch i Ruda och Oskarshamn möter Stjärnan i ett ovisst derby.

För Mönsterås blir det till att bege sig till Fågelfors. Tre förluster på raken gör att det börjar kännas en aning tungt. Idris Eliassis avstängning på 6 matcher försvagar offensiven påtagligt och den tunna truppen gör att man får stuva om lite för ofta på positionerna. Även försvaret har vacklat lite sista matcherna. Samtidigt har Fågelfors spelat upp sig ordentligt, så det här blir en svår match. Inför den här lördagen är tre startspelare i backlinjen borta. Lägg därtill ett par skador och någon som är bortrest. Men vi får se hur det går.

Mitt tips

Fredag
Bäckebo GOIF - IFK Kåremo 3-1
Bäckebo knep en poång borta mot Stjärnan senast precis som jag hade tippat. Mot Kåremo kan det bli tre poäng, även om Kåremo är ganska tunga och fysiska att möta.

Ruda IF - IFK Västervik 2-2
Ruda vann med nöd och näppe borta mot Kåremo senast medan Västervik åkte på sin första förlust. Ruda agerar lite mer instabilt än jag trodde, så det som lär avgöra är hur Västervik trivs på Tallåsvallens gräsmatta. Är den välskött vinner man, men det kan jag väl inte tro att den är.

Lördag
Fågelfors IF - Mönsterås GoIF 1-2
Förlorar Mönsterås här så är man indraget i den akuta bottenstriden. Samtidigt har Fågelfors chansen att lämna träsket och börja klättra mot fastare mittenmark. Hoppas Mönsterås får ordning på målskyttet. Då blir det seger. Låt vara att man tvingas stuva om ordentligt i startelvan på lördag med flera spelare borta.

IFK Oskarshamn - IF Stjärnan 2-1
Hett kommunderby där Oskarshamn bör vara något bättre, särskilt hemma på konstgräset.

Edsbruks IF - Timmernabbens IF 2-2
Ovisst möte. Ett hemmastarkt Edsbruk med växande självförtroende efter segern mot serieledarna senast bör ge goda chanser här. Samtidigt är Timmernabben inne i en fin fas där man vinner.

Ankarsrums IS - Fårbo FF 2-1
Ankarsrum vann utan att imponera mot Mönsterås. Det var ett defensivt lag som stack upp när man gavs chansen. Mot Fårbo kan det nog ändå bli en vinst till. Det ryktades om någon förstärkning till Fårbo. Vet inte hur det blev med det och vad det i så fall kan betyda.


Inga kommentarer: