12 april 2019

Fredag med rätt proportioner

Så var vi då här igen. Fredag. Mycket pockar på uppmärksamheten, men jag ska inte uppehålla er för länge. Det finns måhända viktigare saker än Mönsteråsbloggen. Såg att Expressen sänder live dygnet runt med anledning av Assange. Då har man helt tappat sinnet för proportionerna.

Mitt kommande föredrag om Folktro och häxprocesser nästa tisdag är nu i princip fullbokat. Det finns regler hur många man får ta in i lokalen. Givetvis kan man chansa och komma ändå utifall det blir något återbud. Men lokalen har vissa proportioner och intresset är större än lokalens kvadratmeter.

Vad mer? Jo jag har testat koffeinfritt kaffe, och det var ungefär lika häftigt som alkoholfri öl och druvjuice med 0,01% alkohol.

Läste att kommunalrådet och ett par höga tjänstemän i Oskarshamn åkte norrut för att se på hockey och sova på hotell för skattepengar. Givetvis ska tidningen skriva om det, men så mycket utrymme hade det inte förtjänat. Dessutom kostade det ju bara drygt 7 000 pix, vilket knappast tyder på några luxuösa orgier i Sundsvallsbygden. Risken är att det blir drev för en skitsak. Men visst kan det sticka folk i ögonen. Hade de varit bättre strateger hade de förstås betalt själva. En struntsumma med de löner de har. Själv betalar jag med glädje inträdet till GIF:s matcher och skriver inte upp det på hembygdsföreningens konto, även om jag skulle kunna trolla lite och säga att fotboll är lokalhistoria som ska dokumenteras eller säga att jag samtalar med föreningsrepresentanter för kommande samarbeten.

Låt mig också få påminna om sporten handboll, närmare bestämt på Parkskolan på högstadiet. Jag hade extremt smala och kraftlösa armar och vi mötte den hemska B-klassen där skolans kortaste kille, Helling, stod i mål. Jag fick bollen i kastläge och alla hetsade "skjut då för f-n". Jag lyfte arm och boll och tog i allt jag orkade. Men den muskellösa armen fick ingen fart på bollen utan det blev det lösaste skott som skådats i sporthallen. Bollen gick liksom upp mot taket i ytterst långsam fart, men då Helling var extremt kort gick den över honom och mitt misslyckade skott blev en oerhört vacker lobb som gjorde att vi vann matchen.

Därmed överger jag er och önskar alla en trevlig helg! Avslutar med Morrisseys nya singel från hans kommande cover-skiva. Och det är en finfin och charmig låt han valt. Han sjunger bättre än någonsin och hans avslutande ohoooo är en Morrissey i absolut toppform. Jag tyckte först att en coverskiva lät ganska trist. Jag föredrar nyskrivet material, men sjunger han så här så lyssnar jag gärna. Därefter kommer den version som en gång gjorde låten känd och sist originalet.






Inga kommentarer: