24 juni 2019

Omgång 11 i div 6 Oskarshamn


Halva serien är spelad och ytterligare ett par matcher hinner man med före sommaruppehållet.

En liten titt i tabellen visar tydligt det jag spådde tidigare i år – det blir fler lag än vanligt som är med och slåss om de tre första platserna. Visserligen har Kristdalagrabbarna i Ariel ryckt med några poäng, men jag tror det kommer att jämna ut sig under höstsäsongen, även om jag sett att några redan gratulerat till seriesegern.

Men Ariel har verkligen överraskat mig med en mycket stark defensiv och ett genuint kollektiv. Man är inte det mest tekniska laget, men just nu det bästa laget med en hög lägstanivå. Ett stabilt försvar lägger grunden för hela spelet och egentligen tycker jag det är roligt att ett lag som Ariel går bättre än lag som är väldigt beroende av en spelare. Låt vara att Jakob Karlsson gjort 12 mål för Ariel redan. I slutänden tror jag ändå att de fyra jagande lagen kan hota.

För Mönsterås vidkommande så är tabellen ärlig. Mönsterås sex segrar har kommit mot de sex lag som ligger sist i tabellen. 18 poäng av 18. Mot de tre översta lagen och BB 2001 strax efter har det bara blivit en poäng av 12 möjliga. En svajig start med svårigheter i defensiven gjorde att vi hamnade lite efter. Storförlusterna kom när Hauge inte var med som mittback. En slump? 

Nu verkar man ha fått ordning på det här och självförtroendet bör ha stärkts av den senaste sviten med fyra raka segrar och 13 poäng av 15 möjliga på de fem senaste matcherna, men ska man på allvar slåss om kvalplatserna måste man besegra även de lag man förlorade stort emot under våren. Annars kommer Mönsterås att hamna i något slags ingenmansland i mitten.

Imorgon vänder serien med match borta mot Krokstorp. Krokstorp tyckte jag var ganska bra mot Mönsterås i premiären, så jag är förvånad att man sedan inte gått bättre i serien. Och nu är dessutom Hauge avstängd efter sitt röda kort i förra matchen. Så ska Mönsterås vinna är det verkligen fullt fokus som gäller och att man sätter sina chanser, för sådana är vi bra på att skapa.

Mitt tips för omgång 11

24 juni
IFK Kåremo – Fliseryds IF 4-1.
Två lag som jag inte tror kan vara nöjda med vårsäsongen. Fliseryd har tio raka förluster och Kåremo, som många trodde skulle utmana om seriesegern, ligger 13 poäng från toppen. Nu kan man förstås ha olika ambitionsnivåer. I Fliseryd finns en del unga lovande spelare, så där kan man ändå se framtiden an. Men Kåremo måste börja vinna innan tåget har gått.

25 juni
Långemåla IF – Rockneby IK 1-3
Att Långemåla lyckades besegra Fliseryd var ju ingen sensation, men betänk att man slog Läckeby med 3-0 och var 5 minuter från poäng mot Mönsterås senast. Det är alltså inte givet att Rockneby vinner och Långemåla gjorde enligt uppgift en mycket fin andra halvlek mot Mönsterås. Rockneby får grundtipset, men hade helst garderat med ett skrällkryss.

Krokstorps IF – Mönsterås GoIF 1-3
Om Mönsterås lyckas hålla ihop sitt försvarsspel utan Hauge så ska det kunna bli femte raka segern. Men då måste man vara effektiva framåt och sätta chanserna. Det tror jag vi gör.

Läckeby GoIF – IF Ariel 2-1
Intressant toppmöte. Någon gång lär ju Ariel drabbas av sin första förlust och Läckeby bör ju vara ordentligt taggade. Läckeby är dessutom extremt starka hemma där man inte tappat en enda poäng i år. Tror på hemmaseger.

Alsterbro IF – BB 2001 2-2
Alsterbro har vaknat och inte förlorat på de fem senaste matcherna (varav fyra vunna). Där har man även besegrat Kåremo och tagit poäng av Läckeby. Jag tror på en liten skrällpoäng här, även om BB 2001 understundom spelar fin fotboll.

Inga kommentarer: