1 juli 2019

Slott och herresäten


Sitter i en stuga i Skåne. Mår väldigt bra av att lämna Mönsterås en stund. Missade tyvärr kvällens fotbollsmatch, men såg på Twitter att Mönsterås förlorade mot Läckeby trots att man helt dominerat andra halvlek. Ja, att vara spelförande eller att spela bättre är ingen garanti för seger. Men det var synd för nu blir det betydligt svårare att nå kvalplatserna. Helt kört är det förstås inte, men nu har man inte råd att förlora fler poäng. Man får väl ta en match i taget och se hur långt det räcker.

Att följa fotboll på Twitter är inget jag kan rekommendera, även om jag är tacksam att någon skrev och gav rapporter. Men det är för nervöst när man inte ser vad som händer.

Skåne är historiskt intressant, inte minst om man är intresserad av slott och herresäten, men även statarnas liv. I politiskt hänseende är dock Skåne tämligen unket. Nå, imorgon får det nog bli en liten nostalgivandring i Lund.

Vår dotter kom enkelt in på det gymnasieprogram hon sökt, med långt över 100 poängs marginal i meritvärde. Så till hösten väntar Oskarshamn. Tycker hon gjorde helt rätt som valde Oskarshamn. Det blir ett viktigt miljöombyte. 

Tog med datorn för att skriva kommande bok färdig på kvällarna. Hoppas det fungerar.

Avslutar med Skånes bästa popband, Eggstone, som 2016 släppte en ny låt efter närmare 20 års tystnad. Men så blev det tyst igen.






Inga kommentarer: