15 september 2019

Mönsterås spelade ut och tog storseger

Mönsterås har gjort en mycket fin höstsäsong och är obesegrade sedan spelet drog igång igen i augusti. Framgångarna har gjort att det ännu finns en liten, liten chans att nå en av kvalplatserna. Men då måste man vinna sina återstående matcher stort samtidigt som Ariel eller BB 2001 förlorar minst en match. Seger mot Kåremo idag var alltså ett måste. Och Mönsterås gjorde en rakt igenom övertygande insats och vann med hela 8-0.

Kåremo valde medvinden i första halvlek och det kan ibland innebära en viss fördel när det blåser mycket som idag. Men Mönsterås, som för dagen ställde en mycket offensiv startelva på planen, tog genast kommandot med ett snabbt och rörligt spel. Det dröjde bara sex minuter innan Daniel Skaret gjorde 1-0 efter ett fint inlägg från Niki Avdyli.

Hemmalaget fortsatte trumma på och nio minuter senare snodde Niki bollen, avancerade och sköt distinkt in 2-0. Niki visade klass hela första halvlek idag och har blivit bättre och bättre under säsongen.

Mönsterås fortsatte skapa och efter drygt 35 minuter blev Tobias Jonsson frispelad i straffområdet och satte enkelt 3-0.

Kåremo skapade egentligen bara en farlighet när man kom i ett friläge, men bollen gick i stolpen. Annars hade Mönsterås mittbackar full koll. Istället kunde Mönsterås göra sitt fjärde mål innan halvleken var över. Niki tog ner ett inlägg från Sabbah Mustafai och klippte till på halvvolley rakt upp i nättaket.

Första kvarten av andra halvlek blev jämnare, mest beroende på att Kåremo spelade upp sig med rörligare spel. Men sedan tog Mönsterås över igen. I den 65:e minuten kontrade Mönsterås varvid Milad Eliassi gjorde en back och satte 5-0. Drygt 10 minuter senare gjorde Dino Kamenjas 6-0 efter ett fint inspel från Gustaf Forsberg. Med 10 minuter kvar stänkte Milad in 7-0. I matchens slutskede kunde han nicka in även 8-0. Hat trick.

Mönsterås gjorde en av säsongens bättre matcher. Spelet var så offensivt att det ibland såg ut som om vi spelade med en tvåbackslinje (men det var ytterbackarna som var så offensiva idag) Kåremo har egentligen kvaliteter men mot ett riktigt hungrigt Mönsterås hade man inte mycket att sätta emot. Man var ju tippat som topplag inför säsongen, men har väl inte riktigt fått ihop det. Mönsterås kämpar in i det sista och om Ariel förlorar mot Långemåla eller Krokstorp, samtidigt som Mönsterås öser in mål mot Fliseryd, så finns ännu en liten chans att nå en kvalplats.