20 september 2019

Största möjliga tyssssstn....ad

Vad händer i Mönsterås? Ja, den här fredagen gör jag nog bäst i att hålla tyst om det. Man ska inte genera andra. Alla kan göra fel. Största möjliga tyssssstn...ad.

För egen del är jag glad att hösten har gjort sig påmind. I morse var det is på bilrutan och luften kändes krispig. Kylan har letat sig in i husen också så här innan elementen börjat fungera som de ska.

Den mest intensiva föreläsningssäsongen är igång. I veckan som gått var jag på Prästkullen. Nästa vecka är det SPF, och 1 oktober är det på hembygdsgården. På det sistnämnda blir det en historik om Mönsterås hamn under de senaste 1 000 åren. Med viss tonvikt på äldre tider. Förstås. Förboka gärna på strandahem@telia.com


Igår kväll tog jag en mindre tur i bygden. Fotograferade min farmors barndomshem i Ingebo och likaså ett gammalt övergivet och rivet torpställe i Högemåla.



Den här gamla boden på tomten är underbar.

Farmors far och hans fyra döttrar omkring 1920. Farmor är andra flickan från vänster.
En grind och en stenmur utmed vägen vittnar om att det en gång legat ett torp här vid Högemåla.
En bit in på en stig fanns en annan grind in till den gamla tomten.





Som vanligt blir det ett par låtar så här på fredagen. Helt ny musik med Belle and Sebastian, även om denna är en nyinspelning av en äldre låt de gjort. Sedan ett par äldre klassiker.







Inga kommentarer: