8 september 2019

Stabil seger för Mönsterås

Mönsterås tog en tämligen stabil seger över svårspelade IK Tuna Södra. I bakgrunden skogen.

Efter den övertygande segern senast mot Rockneby var jag lite rädd för en antiklimax borta på svårspelade Ljungvallen där IK Tuna Södra som aldrig viker ner sig stod för motståndet. När dessutom flera spelare var borta och bänken såg nästan tom ut så spred sig en viss oro i mitt huvud. Men när allt var över hade Mönsterås tagit ännu en seger.

Mönsterås kom alltså till spel utan en del spelare. Försvarstornet Hauge cyklar till Skellefteå, snabba Amed och Tobbe som betyder mycket för kantspelet var också borta, liksom Ako som skapar ytor och håller i spelet. Å andra sidan var Niki och Valon tillbaka i offensiven. Frånvaron medförde att båda tränarna idag fick hoppa in i backlinjen, vilket de gjorde bra.

Mönsterås började ganska piggt som vi är vana att se dom nu för tiden och det dröjde bara 12 minuter innan Sabbah dribblade sig in i straffområdet och öppnade upp för en bra chans. Tuna Södras duktiga målvakt gjorde en fin dubbelparad, men på tredje försöket kunde Valon göra 1-0.

Tuna Södra var inte alls ofarliga utan fick emellanåt tid att bygga upp anfall som ledde till några halvfarliga lägen. Mönsterås hade inte riktigt samma presspel som mot Rockneby. Energin fanns inte riktigt på samma sätt idag, men å andra sidan var man kanske tvungen att agera klokt och hushålla med krafterna idag mot bakgrund av att det inte fanns många på reservbänken.

Sista delen av halvleken blev det Mönsterås som tog över mer och mer, men Tuna Södras målvakt fortsatte att göra fina räddningar.

Andra halvlek blev mer böljande. Mönsterås kom fram i en hel del bra lägen som slarvades bort i sista momenten. Hemmalaget kände förstås att de hade chansen och fick in en del bollar i straffområdet utan att få till några riktigt bra avslut.

Mönsterås kändes väl inte helt harmoniska idag och ibland blev det lite frustration och långt mellan lagdelarna. Men mot slutet av matchen när Tuna Södra gick fram med allt man hade kom Mönsterås i flera bra lägen utan att få in bollen. Men till slut i den 89-minuten så kom Mönsterås i ett fem mot ett läge där Adnan kunde avsluta med ett säkert skott i mål.

IK Tuna Södra försvarade sig bra, men Mönsterås seger var ändå rättvis. Som helhet en stabil insats med viss förbättringspotential inför de två avslutande matcherna.

Chansen att knipa en av de två kvalplatserna finns, men då måste Ariel eller BB 2001 förlora någon match. Mönsterås får försöka vinna det som återstår och så får vi se hur det går.

Mönsterås rutinerade lagkapten Robin Lund är alltid ett föredöme på planen.