25 oktober 2019

Förunderligt

I många andra länder så seglar klimatfrågan upp som den viktigaste, vilket också börjar märkas allt mer i valresultat. Men inte i Sverige. Här gäller kriminalitet och lag och ordning trots att Sverige är ett av de länder som har absolut lägst brottslighet i hela världen alla kategorier (jo, jag vet att man blir hånad om man skriver att våldet har minskat, men jag tänker inte börja ljuga bara för att anpassa mig efter nu rådande PK-åsikter. Gängskjutningar har ökat, ja, men inte våldet som helhet, tvärtom). Ett Sverige med fel och brister, men som alltid hamnar i topp när man utser världens bästa länder att leva i utifrån olika parametrar. Förunderligt att fascistpopulisterna kan få över 20% i världens bästa land.

Höftartros är ingen hit, men eftersom jag inte har ont i rörelse, så har det i alla fall fått fart på mig. Ledproblem är i släkten så har varit mentalt förberedd i många år.

Ikväll höll jag mitt sista föredrag i tjänsten på PRO:s 75-årsjubileum. Återstår bara en vecka på jobbet med lite kontorsstädning och överlämning. Ska ju fortsätta engagera mig där ideellt, men det blir ju av nöden mer begränsat jämfört med nu. 

PRO firade 75 år i Mönsterås ikväll med ett festligt kalas.
Jag fick en vacker ros.
Sarah Klang släpper idag sin andra skiva och den är minst lika bra som debuten, till och med bättre. Full av gnistrande pop och smäktande ballader. Hon håller sig till det hon är bäst på och krånglar inte till det. Melodiöst förstås.



Inga kommentarer: