15 november 2019

Nyheter

Kommer känslan för fredagen som en speciell dag att fösvinna nu när jag är "arbetslös"? Frågan är väl om den någonsin varit speciell. Jag hade ju tur att få jobba med det jag ville, så fredagen hade ingen särställning hos mig.

Jag har lyckats installera en skrivare och koppla ihop den trådlöst till både dator och mobil. Ett smärre mirakel med andra ord. Tog bara två timmar.

Har också av beklagliga skäl inhandlat en ny våg där man kan mäta bmi, kroppsfett, muskelmassa och kroppsvätska. Även där trådlöst. Noterar att den signalerade kraftigt att jag har för mycket fett och för lite muskler.

Nej, kommunen får inte bygga bostäder vid Oknebäck. De boende där vann kampen. Mönsteråsbloggen har uppmärksammat ärendet tidigare och eftersom fälten nyttjas av familjerna för sina hästar och att det ligger så nära en gammal unik kulturmiljö, så var det klokt att det blev så här. Sedan förstår jag ju att kommunen söker attraktiv mark för nybyggen, men man får försöka välja ut områden med större omsorg. Jag tror man på sikt måste våga bygga västerut, om än inte just vid elljusspåret.

Såg att en socialdemokratisk lokalpolitiker blivit petad från sina uppdrag då hon blivit kär i en SD-politiker. Det där är väl en ganska så typisk sossereaktion och helt onödigt dessutom, även om jag kan dela sossarnas aversioner mot SD. Han är på riksnivå och inte i samma kommun. (Hade de varit i samma kommunfullmäktige eller i samma regering hade det varit en helt annan femma). Nå, nu kan man förstås undra hur det blir att leva ihop med så fundamentalt olika värderingar när den blinda förälskelsen är över, men det har ju varken jag eller någon annan med att göra. 

Vad mer? Jo, den faktiska tryggheten är mycket större än den upplevda. Allt våld, utom just gängkriminaliteten, minskar i Sverige. Malmö är tryggare än någonsin, läste jag i en rapport. Det där har många svårt att ta in just därför att de bara stirrar sig blinda på gängkriminaliteten. Något som är mycket glädjande är en stor internationell trend som slår igenom även i Sverige - våldet bland unga minskar. En teori är att det kan bero på att ungdomar av idag sitter mer inne vid sina datorer och umgås digitalt och dricker energidrycker, istället för att vara ute och dricka alkohol. Det kan nog ligga något i det. Så istället för att supa och slåss, dricker de energidrycker och näthatar?

Fick plötsligt för mig att frossa i lite Roxynostalgi. Håll till godo.






Dags att önska en trevlig helg och avsluta med veckans låtar. Först en ny fin julsång med norska Delillos. Sedan en låt med finska Eppu Normaali.







Inga kommentarer: