4 december 2019

En förutsägelse...

Högern skränar om klimatalarmism, samtidigt som varenda ny vetenskaplig rapport visar att det är värre än man tidigare trodde. Alarmismen är således högst befogad. Jag ska till och med göra en förutsägelse.

Det går en grön våg just nu över världen (utom möjligen i Sverige som fokuserar på helt andra mindre väsentliga frågor). När denna gröna folkliga rörelse med tiden märker att makthavarna inte har gjort tillräckligt, att utsläppen ökar, att klimatet blir allt varmare, att temperaturen kommer att stiga med mer än tre grader, när det mesta börjar skena... ja då kommer en del att ta till helt andra metoder när desperationen växer. Jag kan mycket väl tänka mig att en del kommer att genomföra rena sabotage mot kolkraftverk, oljeraffinaderier och liknande. Jag säger inte att det är rätt, men jag tror att vi framöver kommer att få se en del av miljörörelsen som, pga makhavarnas ovilja och feghet, radikaliseras och tar till drastiska metoder.

På sikt kommer vi också att få se fler miljöflyktingar. Sverige kommer under några decennier att framstå som ett av de mest beboeliga länderna på jorden. Dagens flyktingvåg, som en del klagar på, kommer att framstå som en piss i Mississippi. 



Inga kommentarer: