10 januari 2020

Comeback

Det har väl blivit hög tid för årets första blogginlägg. Dröjsmålet har måhända fått en och annan att hysa förhoppningen att de sista orden var skrivna här, men så muntert ska vi inte ha det. Ikväll blir det comeback (ett hemskt engelskt låneord)

Särskilt muntert är det inte heller att Mönsterås GIF inte ställer upp med något herrlag i seriespel 2020. Ett helt år utan lokalfotboll alltså. Jag kan tycka att det är något underligt när man har en så pass fungerande barn- och ungdomsverksamhet. Likaså undrar man ju om det inte finns något som helst samarbete med Stranda United. Stranda har ju inget lag i seriespel så borde väl kunna slussa över en del till GIF. Eller vill de inte spela seriespel? Att en ort av Mönsterås storlek inte har ett herrlag i fotboll, må vara ett tidens tecken, men känns ändå ytterst sorgligt. Vi är ingen liten byhåla. Hoppas det bara blir ett år. Annars får man bita i det sura äpplet och gå ihop med Fliseryd. Trist utan derbyn.

Föredragen börjar droppa in. Nästa vecka blir det ett par för Oskarshamns Folkhögskolas seniorkurser i Mönsterås. Längre fram SPF. Mitt helt nyskrivna föredrag kommer preliminärt att hållas vid hembygdsgården den 31 mars. Återkommer om tema.

Nyvunnet vykort som visar del av Storgatan, kanske 1910- eller 20-tal.
Vad mer? Det har varit rån på Konsum. Något som händer tämligen sällan här, men de väljer väl ut hålor som de tror saknar polis på plats. Hur som helst så måste det vara en skräckupplevelse för personalen.

Ett litet visdomsord:Dags att önska en trevlig helg! Ikväll blir det lite vin, ost och På Spåret. Förra helgen fick vi 42 poäng här. Formen är stabil. Avslutar med veckans låtar.

Morrissey har släppt första låten från kommande skivan.Äntligen vågar han utvecklas! Musikaliskt mer spännande än på länge med dynamisk produktion. Genidraget är att man tagit in soulsångerskan Thelma Houston som duettröst och den skär sig skönt med Morrisseys popbaryton. För avancerad låt för att bli en hit, men likväl musikgodis.Ben Watt från Everything but the girl imponerar stort på sista singeln som föregår skivsläppet.Inga kommentarer: