17 januari 2020

Dum som et menneske

Jonas Sjöstedt ska träda tillbaka. Som partiledare och människa var han en ö av värme och humanism i ett hav av SD-diarré. Partiet hade nog lyft ännu mer om samhällsanalysen hade handlat mer om social rättvisa än invandring. Men han hade egentligen ingen chans på dagens internet-scen där berättelsen om Sveriges omedelbara undergång är lika dominerande som den gamla lutherska enhetskulturen. Hans stora insats är som jag ser det att han var genuin och tog de sista stegen bort från det kommunistiska arvet. Att sedan V har en del bisarra åsikter i övrigt är en helt annan historia.

Har tillsammans med två kollegor blivit avtackad av min gamla arbetsgivare Stranda hembygdsförening. Indisk restaurang och presentkort från Mönsterås handel. Två moment som passade väl med hembygdstemat - det nya (restaurangen) mitt i den gamla traditionen (köpmannatraditioner).

Har ändå hållit två föredrag denna veckan för Oskarshamns folkhögskolas seniorgrupper i Mönsterås. Mycket trevligt format. Nästa vecka blir det ett på SPF.

Veckans låt blir från Delillos nya skiva. Inte någon av deras bästa skivor, men de har hög lägstanivå.




Inga kommentarer: