24 januari 2020

Smärtsam vecka

En av de mer smärtsamma veckorna går sitt slut. Det räcker väl med att säga tandvärk. På värsta tänkbara nivån. Den där man kallsvettas och nästan svimmar. Inga värktabletter eller kombinationer hjälpte. Inte ens en morfintablett. Till slut blev smärtan värre än min tandläkarfobi. Akuttid och röntgen. Pulpan helt förstörd av karies med infektion under tanden som gått ut i kinden. Värken släppte lite när det gick ut i kinden och trycket minskade. Nu maler det mest på och kinden ser ut som en bandyboll. Antibiotika 5 dagar och sedan tar dom bort tanden. Tröttheten är bedövande. Lätt febrig.

Jaja, på något mirakulöst sätt lyckades jag genomföra en sedan länge planerad föreläsning igår hos SPF i Mönsterås. Med tanke på att jag haft den extrema värken och varken sovit eller ätit på tre dygn så gick det bra.

Nu är det fredag och värken har övergått från det outhärdliga till ett molande. Det lär väl ta ett par tre dar innan antibiotikan biter så att det märks.

Har lyckats samla ihop 2 500 kr tack vare julklapp, tipsvinst och föredrag. I ena örat viskar någon att jag ska betala tandräkningen med dem. Det kostar att dra ut en tand och att ha var i kinden. I andra örat viskar någon att det vore roligt med Arkiv Digital och några Mönsteråsvykort.

Veckans låt blir ännu en från Delillos nya skiva. Veckans gamla blir en sk "one hit wonder". Lite synd för han har gjort mycket bra musik genom åren.





Inga kommentarer: