28 februari 2020

Gammalt och fornt

Veckorna tickar på och de flesta ser ungefär likadana ut. Fick i alla fall vikariera i Oskarshamns folkhögskolas seniorgrupper i Mönsterås och det livade upp en del.

Annars jobbar jag med ett par föredrag nu. Den 31 mars ska jag föreläsa om Oknös historia på hembygdsgården och det är inte omöjligt att det kan bli en liten skrift av det sedan.

Alla verkar nöjda med att Fliseryds kyrka nu inte behöver ha altarring. För mig framstår det spontant som sorgligt, även om staten inte bör lägga sig i sådant. Nog bör en svenskkyrklig kyrka ha altarring med knäfall. Det är något speciellt att få gå ner på knä vid nattvardsgången. Självklart är församlingens liv viktigare än det materiella och estetiska, men samtidigt ska man inte förakta det tidlösa i interiören. Men någon biblisk teologi för detta är nog svår att finna, så församlingen ska förstås ha det som dom trivs bäst.

Nya Stranda har kommit. Blir man medlem i Stranda hembygdsförening ingår boken som kommer vartannat år. En fin medlemsförmån.


Norska Kråkesölv har släppt en ny skiva. Tror det är sjätte. Och om de tidigare varit mycket goda förrätter så är det här en utsökt huvudrätt. Som vanligt fantastiska arrangemang, körer och skickliga musiker. Därtill genomtänkta texter. Kanske är den nya skivan något mindre kantig än de andra. Här ges två smakprov. Andra låten tar upp ämnet självmord.

Därmed önskar jag en trevlig helg! Tror frugan vann sex flaskor vin på jobbets vinlotteri. Räcker alltså till två glas denna fredag också.







Inga kommentarer: