15 juli 2020

Brev och bilder

Gamla anrika Kungliga Postverket grundat 1636 tar ytterligare ett steg bort från heder och ära. Nu ska man börja dela ut post varannan dag i delar av Skåne. Sedan ska det sprida sig till storstäderna och därefter hela landet. Så går det när fokus läggs på vinst och inte kvalitativ myndighetsservice.

Apropå brev så är Arbetsförmedlingen alltid lite lagom hotfull i sina formella brev till oss arbetssökande. Så här står det varje gång vi skickat in rapporter. Man känner sig alltid lika omyndigförklarad av den otrevliga von oben attityden.

"Tack för din aktivitetsrapport! Vi kommer att granska om ditt arbetssökande följer regelverket samt din planering. Om du inte aktivt söker lämpliga arbeten kan det påverka din rätt till ersättning och då kommer vi att kontakta dig."

Alltså...jag sköter alltid min del...det intressanta är ju om de på drygt 6 månader har försökt hjälpa mig att få ett jobb, vilket är deras uppgift. De har inte lyft ett finger. Det borde påverka Arbetsförmedlingens rätt till sin existens.

Nedan ett av Mönsterås fulaste hus. Därunder det vackra hus som fanns på platsen tidigare.




Nedan ett vykort som jag vann häromdagen.


Och så några foton från en promenad.








Inga kommentarer: