28 augusti 2020

Varannan

Varannan vatten, varannan vecka, varannandagsfasta. Det verkar ha blivit "inne" med varannan. Varannan låter lite fegt, lite så där svenskt lagom, lite rättvisefetishism. Varannan vatten är förstås hyckleri. Ingen dricker väl vin för att vara duktig och hälsosam. Man dricker för att dränka sina sorger eller för att fira något glatt, eller i bästa fall bara för att koppla av med ett par glas. Och fasta bör man överhuvudtaget inte ägna sig åt alls, annat än av religiösa skäl. Hälsosamt är det definitivt inte. Mest tveksam är jag till varannan vecka. Stackars ungar som måste byta förälder och hem med milimeterrättvisa. I värsta fall med olika regler, nya plastföräldrar, plastsyskon och hela faderullan.

Men på något sätt passar det väl vår individualistiska tidsålder. Då kan föräldern ta hand om sig själv varannan vecka, dejta, festa eller bara vara. Från barnets perspektiv är det helt bisarrt. Barnets bästa gäller bara när det gynnar föräldarnas egon eller samhällets jämställdhetsideologi. Hur som helst - Mönsteråsbloggen kan man läsa varje vecka, helst varje dag.

I Sverige tycker många det är konstigt att Trump "bara" ligger ca 5-8 % efter Biden i opinionsmätningarna efter dessa 4 bisarra och på många sätt förrödande år för landet. Men det är inte alls konstigt. Det vittnar bara om att man inte kan något om amerikansk historia och kultur. USA är delvis som en annan planet jämfört med Sverige.

Funderar på att ha en vykortsutställning nästa år, men det kanske trots allt blir för plottrigt. Korten är ju ganska små. Ett alternativ är "Mönsterås historia skildrad genom vykort". Vad ville man visa upp, hur har motiven förändrats på 120 år, hur pass väl återspeglar korten den faktiska historiska förändringen. Och så lite mer nördiga kunskaper om förlagen och vykortens allmänna historia.

Nej, det får räcka så. Ny musik ska det i alla fall bli, och svenskt denna gång. Först ut Garmarnas nya singel. Sedan ett par smakprov från Torssons nya och som vanligt smått geniala skiva. Om några timmar tar jag två glas vin...utan ett vattenglas emellan.













Inga kommentarer: