1 september 2020

Bort från enögdheten

Varje år dör dubbelt så många i trafiken pga rattonyktra människor som pga gängskjutningar. Det är inte att relativisera gängkriminaliteten, men nog slås man av det hyckleri som råder. Varje timme kör över 500 rattonyktra på vägarna i Sverige. Men politiker visar bara musklerna i frågor där man kan vinna kortsiktiga populistiska vinster. Hyckleriet firar stora triumfer i landet. Men gängen är ju "dom där". Rattonykterhet kommer närmare. Kanske någon man känner, någon i partiet, kanske en själv. Ingen är trygg i Sverige längre sägs det. Så har det varit länge. Han eller hon kan sitta i vilken bil som helst du möter. Och här hjälper inga integrationsprojekt, för hen är i regel ursvensk. Politiker måste lära sig att lyfta flera stora samhällsproblem. nu är de oerhört enögda.

När jag ändå är inne på temat så fick jag igår chansen att skälla på en polis. Ja, jag hade inte gjort något kriminellt, men han tog sig ton och lade sig i en sak han inte hade med att göra. Jag räds inga poliser. Jag är ett barn av Dacke. Överheten skall betjäna medborgarna, inte krångla till livet och jävlas. Bättre de försöker fånga in rattonyktra och kriminella.

Vad mer? Jo jag förbereder ett nytt föredrag som handlar om "Mönsterås historia via vykort". Känns skönt att ha kommit igång med det. Har kännt lite mer energi sista tiden, men även om jag är ganska asocial så saknar jag arbetskamrater. Hemmet blir lätt ett fängelse. Behöver komma ut mer. diskutera, möta människor som håller med mig, människor som bjuder lite motstånd. Lite mer dynamik med andra ord.

Ja ja, vi ses på fredag igen!





2 kommentarer:

Bert sa...

Citat:"Bort med enögdheten"! Ja, hur ska det då gå med dig Jonny Nilsson?
Tänk om du helt plötsligt fick förmågan att se i/med 3D/stereoskopiskt djupseende och därmed kunna ta in verklighetens alla dimensioner. Förmodligen skulle den plötsligt påkomna vidseende tvåögdheten bli en kaosartad upplevelse både för dig själv och omgivningen.

Jonny sa...

Jag får ta dig som vidsynt föredöme då, Bert!