26 september 2020

Det största bloggkriget i Mönsterås historia

Mönsteråsbloggen är inte den enda bloggen i bygden. Tyvärr, tycker kanske vän av ordning, men det vore ett orättvist omdöme. Här finns också Berts blogg om Mönsterås. Och i grannsocknen finns Gröna Köpingen. Nu vill det sig inte bättre än att det har blossat upp en grannfejd, eller bloggkrig, mellan dessa prominenta bloggaktörer. Gröna Köpingen har skrivit om den mindre sympatiske Grin-Olle och Bert har tolkat namnet som en omskrivning för honom själv.

Mönsteråsbloggen lägger sig inte i just den dispyten, utan konstaterar bara att både jag, Bert och Gröna Köpingens redaktör ser betydligt grinigare ut än vad vi är. Gröna Köpingens redaktör hälsar alltid artigt och växlar ofta några ord på köpingen när han avlägger visiter i den större och mer ryktbara grannorten, och Bert är betydligt trevligare öga mot öga än i skrift. Trot eller ej.

De få gånger Gröna Köpingen har omnämnt Mönsteråsbloggen har det alltid varit i positiva ordalag. Bert däremot brukar alltid ha avvikande uppfattningar, även om hans ämnesbredd är ytterst begränsad. Det händer också att jag får ett omnämnande på Berts blogg där Bert med författarens frihet tilldelar mig värderingar och åsikter jag inte alls känner igen. Men eftersom Mönsteråsbloggen är generös, så bjuder jag på det.

Mönsteråsbloggen vandrar på som vanligt med andra ord. Måhända kutryggig i verkligheten, men rak i cyberrymden.


Inga kommentarer: