18 september 2020

Farfar är tillbaka

Röda oljelampan lyser ett par sekunder då och då i bilen. Hade fyllt på 8 dl olja och ännu syntes ingen olja på stickan. Nu är en liter påfyllt och oljan syns nu längst ner på stickan, men det är nog ännu en halvliter upp till ministrecket. Galet. Får köpa en liter till. Bådar inte gott inför servicen 8 oktober. Men den läcker inte olja, så lite mystiskt är det. Jag klarade i alla fall att hälla i olja i rätt hål.

Fick just ett fantastiskt besked från Ancestry angående mitt DNA-test jag gjorde kring jul. Tyvärr visade resultatet först 25% Norge, vilket i praktiken innebar att jag förlorade farfar och en fjärdedel av antavlan. Idag kom en uppdaterad mer exakt DNA-analys, och Norge har nu minskat drastiskt till 13%, vilket betyder att min Norgeanknytning istället är mellan 0 och 16%. Verkar som att farfar och 25% av antavlan är räddad. Det är i alla fall högst sannolikt. Ett väldigt trevligt besked! Det får bli en skål för farfar Bernhard ikväll! Tyvärr fick jag aldrig träffa honom. Men han hann träffa farmor i alla fall. En gång. Ibland räcker det.

Nästa vecka drar föredragen igång igen. PRO bland annat. Kommer att prata om Mönsteråsvykort och deras historiska sammanhang. Barometern/OT skrev om det idag.

Är för trött för att skriva mer. Detta med oljan tog på krafterna. Men antavlan är räddad. Kvällens två glas vin blir för farfar Bernhard. Nedan ett foto på honom.


Veckans låt så. Wilmer X i en klassiker.











Inga kommentarer: