8 oktober 2020

evelyne släpper ny mäktig singel

Mönsteråsbandet evelyne är på gång med en ny platta som släpps den 23 oktober. Imorgon fredag får vi ta del av ett smakprov från den när nya singeln ”Delar av min verklighet” kommer. Och det som möter oss är en ganska sorglig ballad som andas både uppbrott och hemkomst.

Ballad kan kanske ge fel associationer, för tempot är inte extremt långsamt. Tvärtom så har låten ett tydligt driv som leder fram till ett mäktigt crescendo.

evelyne är som vanligt gitarrbaserat, men här har man också tagit med en effektfull klaviaturslinga som bidrar till låtens dynamik.

Melodin fäster direkt och är ytterligare ett bevis på bandets melodiösa sinnelag. evelyne betyder också genomarbetade texter. Den här gången är det en ganska sårig text där man ändå kan ana små ljusglimtar. Kanske den bästa texten hittills.

Jag har länge sagt att evelyne förtjänar en stor publik. Vägen dit kan vara ett vågspel där många faktorer spelar in. En del band kompromissar bort sin själ och blir inställsamma för att nå målet. Det behöver vi inte vara rädda för när det gäller evelyne. De går konsekvent sin egen musikaliska väg med rak rygg.

Imorgon kommer en länk till den nya låten. Missa inte den vad ni än gör. Idag är de också med i P4 Radio Kalmar kl 16.00.



Inga kommentarer: