29 november 2021

Hembygdsföreningens almanacka har landat

Hembygdsföreningens almanacka har kommit. Jämfört med några rejäla bottennapp för några år sedan, där de vägrade lyssna på mina och min kollegas synpunkter framförda i all välmening, så har den blivit avsevärt bättre tematiskt. Då var det på tok för många kompisar till redaktören som var med på bilderna. Almanackan höll på att bli något som var en angelägenhet enbart för de närmast sörjande. 

I den nya är 8 månadsbilder riktigt historiskt intressanta på ett mer allmängiltigt plan. 3 bilder påminner lite om gamla synder med skolklass, luciatåg och tre för mig helt okända gubbar. Men tematiskt får den klart godkänt som helhet. Svårt att klaga när man får se Korv-Albins lilla kiosk, Bluesbandet och "Pepparklyvarns". 

Däremot hade bilderna kunnat redigeras en aning bättre. Jag förmodar att min gamla kollega inte har jobbat med den här almanackan. Hon hade verkligen kompetens som gått förlorad. Skulle det mot förmodan vara hon så kan det möjligen bero på trycket. Nu blir bilderna ibland en aning obalanserade, oskarpa och onödigt mörka. Här den sällsynt vackra framsidan och bilder från tre månader. Almanackan kan köpas på Konsum och Algots.






Inga kommentarer: