8 december 2021

Sprutor och ministerskvaller

Att jag har fått en spruta för att i bästa fall slippa influensa är kanske inte mycket att rapportera om, men nyheten om vaccinationen verkar ha spridit sig till olika media i grannsocknarna. En del av mina FB-vänner är snabbare än djungeltelegrafen.

Jag är inte rädd för sprutor, men får berömma damen som stack mig eftersom det inte kändes någonting. Sköterskan var ytterst vänlig och jag blev påmind om barndomens besök på vårdcentralen. Det blev smått komiskt, i positiv mening förstås. Tänk om alla vore så milda i vården.

Undrar förresten vad media skulle gräva upp för skit om ens eget liv om man hade blivit uppsatt politiker.

”Den nye försvarsministern J. Nilsson har kriminellt förflutet. Vägrade göra lumpen. Satt 14 dagar i fängelse!”

Aftonpressen träffade Nilssons gamla syslöjdsfröken Monica Adore, 84 år, som säger: ”Jo, nog minns jag Nilsson. Han sydde en bonad med en svastikasymbol på”. Nilsson säger i en kommentar att han sydde den för att provocera sin fröken och att hon borde akta sig för att uttala sig i media då han har specifik media hemma hos sig längst ner i källaren där fru Adore medverkar."

En annan lärare säger: ”Jadå, Nilsson minns jag mycket väl. Han satt mest tyst, sa aldrig ett ord och såg allmänt tjurig ut. Men på den tiden fanns ju inga skolkuratorer."

”Nilsson var med både i Pingstkyrkan och Svenska kyrkan. Kommer han att kunna vara lojal med sitt parti nu, eller kommer han att halta på båda sidor”?

”När Nilsson bodde i Växjö umgicks han med gammalkyrkliga präster, sk svartrockar, kända för sitt motstånd gentemot kvinnliga präster och sin strikta syn på äktenskapet. Det ryktas nu att Nilsson motsatte sig kvinnor som äldstebröder i den frikyrka han också var aktiv i. Hans fd pastor Stanley Källner säger: ”Nilsson var ytterst konservativ i teologiska frågor, men verkade hysa vänsterradikala åsikter i övrigt.” Vi får alltså en bild av en splittrad personlighet.

”Nilsson skämde ut sig på högskolans julbord 1988. Spydde på bordet. Partiet tvekar att låta honom gå på Nobelfesten eller representationsmiddagar.”

”Nilsson vägrade skaffa diskmaskin under 15 år. Fru Nilsson kommenterar: Min make kan vara lite obstinat och fyrkantig.”

Inga kommentarer: