8 september 2024

2 bollar i mål och 5 i ramverket när Mönsterås besegrade Rockneby

 

En av alla dessa ramträffar.

Spelare och tränare brukar så gott som alltid säga att man tar en match i taget. Det är säkert klokt, men givetvis finns det också ett större sammanhang, för Mönsterås del kampen om kvalplatsen. Därmed handlar det också om matematik. Följande gäller: Om Bäckebo vinner sina 3 återstående matcher så måste Mönsterås ta 7 poäng på sina 4 avslutande matcher. Första utmaningen var Rockneby.

Mönsterås fick ett tidigt övertag i spelet och det dröjde bara en kvart innan första målet kom efter att den snabbe Ala snurrat upp backen på sin sida och spelat in till Adnan som höll sig framme och placerade in bollen.

Hemmalaget kom i flera anfall men det gjordes ofta lite "felaktiga" värderingar i de avgörande momenten. Adnan hade i alla fall en boll i stolpen och det kan ha varit någon till som träffade ramverket. Rockneby försvarade sig tappert, men skapade inte mycket framåt. Jag tror de saknade ett par av sina främsta målgörare idag. En gång var det nära ett friläge, men Mönsterås målvakt Khamis gjorde en djärv utrusning och fick bort bollen i sista mikrosekund.

1-0 i halvtid var i underkant och helt lugn kunde man inte vara. Det är så lätt att motståndarna sticker upp och gör ett slumpmål mot all logik.

I andra halvlek blev det bättre spel från hemmalaget till en början. Milad kom in som mittfältare och Niki använde vänsterkanten mer, vilket gav en bättre dynamik. Niki träffade stolpen, Gabriel missade ett friläge och det var nära mål på en hörna för att bara nämna något.

Efter ett tag fick man utdelning. En fint slagen hörna av Niki nickades in av William Ekwall. 2-0. Smålands FF anger felaktigt att Hauge gjorde målet. (Han gjorde en gedigen match, men inget mål)

Sista tredjedelen av matchen gjordes några byten så att fler fick chansen att spela. 2-0-ledningen kändes väldigt stabil och det kan vara klokt att spara nyckelspelarna lite inför ett eventuellt kval.

GIF:s spel var stabilt, men inte på toppnivå idag. Man skapade dock ytterligare några målchanser. Elias Pålsson sköt i stolpen och Milad träffade stolpen. Ja, stolpe ut var dagens melodi. Mönsterås gjorde det som behövdes. Man kan inte alltid begära bländande spel. Ibland räcker det med en stabil laginsats. Vi gjorde trots all 2 mål, hade 5 i ramverket och bud på än fler mål. I Mönsterås stack Ala ut med sin offensiva vilja. Milad var också bra den halvtimme han spelade. I Rockneby tycker jag de yngsta spelarna gjorde bäst ifrån sig. Skulle gissa att de var i 15-årsåldern, max.

Så. Den första av de avslutande 4 matcherna är avklarad och vunnen. Vi behöver 4 poäng av 9 möjliga på de 3 sista om Bäckebo går rent. Nästa gång väntar Blomstermåla i ett hett derby. Den matchen blir knappast lika halvslö som dagens.





Inga kommentarer: