13 oktober 2024

Inför Mönsterås sista kvalmatch till div 5

I kvalet till division 5 återstår nu bara en match per grupp. För Mönsterås blir det bortamatch mot St: Sigfrid.

Rent matematiskt är det enkelt. Om Mönsterås vinner eller spelar oavgjort är laget klart för division 5. Likaså om man inte förlorar med mer än 3 mål. Vinner St: Sigfrid blir det en målskillnadshistoria där St: Sigfrid måste vinna med minst 4 mål.

Igår var jag nere i Söderåkra och såg när Söderåkra besegrade St: Sigfrid med 5-3. Söderåkra, som vi besegrade med 5-0, gjorde en fenomenal första halvlek och ledde då med 3-0. Högt tempo, hög press och att ta det säkra före det osäkra i försvarsspelet var framgångsfaktorn.

I andra halvlek spelade St: Sigfrid upp sig och gjorde 3 mål, men då Söderåkra fick in 2 bollar till blev det 5-3.

Men det spelet som St: Sigfrid visade upp i andra halvlek gör att jag ändå vill hissa en varningens flagg. Det här är tunga bönder direkt hämtade från skogarna eller timmersågen. En på ytterkanten var dessutom ganska snabb. Och nu måste ju laget satsa allt framåt.

Spelar Mönsterås på sin vanliga höga nivå, så ska det kunna gå vägen, men St: Sigfrid är definitivt inget skitlag. Det gäller för Mönsterås att vara fokuserade defensivt, och för nervernas skull vore det fint med ett eller två mål redan i första halvlek. Vi får väl se. Att Mönsterås har ett bra utgångsläge och är i bra form råder det i vart fall ingen tvekan om.

Huruvida några tvåor i de sex kvalgrupperna får gå upp i div 5 beror på hur många småländska lag som går upp respektive åker ur div 3, och det kvalet har precis börjat. Mycket tyder på att det blir minus ett, vilket i så fall innebär att bara bästa tvåan går upp, även om det finns en viss chans att det kan bli plus minus 0, och då går de 2 bästa tvåorna upp.

Givetvis ska jag se matchen som återstår på plats.

Inga kommentarer: