19 maj 2009

”Det var inte så allvarligt”, sa rektorn, när ungen höll på att strypas

Strypgrepp
Lokalpressen fortsätter granskningen av skolorna i Mönsterås. I dagens Barometern/OT kan vi läsa om ett slagsmål där ett barn tog strypgrepp på ett annat barn som blev mycket medtaget. Bråket fick först avstyras av äldre elever eftersom det dröjde innan rastvakten kom; detta trots att eleven ifråga hade bråkat tidigare och rastvakten hade till uppgift att bevaka honom extra.

"Det var inte så allvarligt", sa rektorn
Rektorn säger i en kommentar i Barometern/OT att ”Grabbarna tampades med varandra och den ena satte händerna runt halsen på den andra. Det var inte så allvarligt”.

Det var inte så allvarligt. Läs orden igen. Det var inte så allvarligt. Strypgrepp. Barnet mycket medtaget. Rektor – var god sök annat jobb!

Inte så noga under min skoltid
Under min skoltid råkade jag också ut för strypgrepp. Då tog man det inte heller så allvarligt. Hela min högstadietid blev förstörd. Då fanns det inte ens vakter och inga incidentanmälningar gjordes. Idag tar man i alla fall tag i situationen. Men rektorns ord bådar inte gott och är ju djupt förnedrande för pojken som drabbades.

Underligt resonemang även vid Parkskolan
I Östran uttalar sig idag biträdande rektorn vid Parkskolan. Även hon försöker avdramatisera incidenterna med elever som kastar stolar och böcker mot lärarna. Det gör hon genom att måla upp en bild av att detta beteende är vanligt på alla högstadieskolor. Ok, må så vara. Men det gör väl inte beteendet acceptabelt. Då kan man likaväl säga att ”Våldtäkt förekommer i alla länder, så….” eller ”Gatuvåld förekommer i alla städer, så…” Jag ogillar starkt den där typen av relativisering som biträdande rektorn vid Parkskolan gör.

2 kommentarer:

BefriaMedia sa...

Bra kommentar, rektorn borde givetvis avskedas, helt oansvarig.

Jonny sa...

Tack!