22 december 2009

Julgransbekymmer - skulle jag behöva bli en usel grantjuv?


Jag är nöjd med årets gran, även om det var ett bestyr att få tag på en.

På granjakt
Att få tag på en vacker gran har inte varit det lättaste i år. När jag för några dagar sedan begav mig ut på granjakt så åkte jag först till blomsteraffären vid Bilisten. Nej, deras granar var slut och de skulle inte få fler. Algots nästa. Där fanns några fula uslingar kvar. Nej, vissa grundläggande estetiska krav har även jag. Körde sedan vidare till Konsum - inga granar. Därefter Netto - inga granar. Det var då jag började känna mig stressad. Jag såg framför mig hur jag sent på kvällen smög runt i mörka skogen med en livsfarlig såg gömd innanför jackan - en usel grantjuv!

Stammen såg ut som ett c längst ned
Det var då jag fick se de vackra granarna i en trädgård. Parkerade bilen och ringde på. Jo då, det skulle väl gå bra. Farbrorn lät mig köpa en av hans granar som såg ganska tät och fin ut. Väl hemma upptäckte jag att stammen såg ut som ett c längst ned. Efter att ha sågat bort en 30 centimeter fick jag ner granen i foten.

Dåligt med granar i år?
Min uppfattning är att det har varit svårare än vanligt att få tag på granar i Mönsterås i år. Om jag har rätt så vet jag inte vad det kan bero på. Jag har hört att GIF skulle sälja granar vid Netto. Kanske kan den som är ute i sista minuten fånga en gran där.

Man kan ju diskutera huruvida fotbollsspelare ska behöva stå och sälja granar. Det finns säkert olika åsikter om det. Men jag förmodar att man får räkna med den sortens uppgifter i ideella föreningar. Ingen har frågat mig, men jag hade gärna stått utanför Netto och krängt några granar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Julgransförsäljningen är främst till att få ihop pengar till a-lagets träningsläger i holland nästa år.

Jonny sa...

Så bra! Bara man förstår sammanhanget så är det nog inte så svårt att ställa upp.

Anonym sa...

Julgranarna vid Algots säljs av samma man som säljer julgranar från sin trädgård!

Jonny sa...

Grattis Anonym! Jag har bara väntat på att någon skulle avslöja min lilla skröna. Du har helt rätt! Men han hade finare i trädgården än vid Algots.