17 december 2009

Mönsterås Bostäders energibesparingstävling lyckas inte - vattenförbrukningen fortsätter öka


69% av hushållen i Mölstads radhus har ökat sin vattenförbrukning sedan Mönsterås Bostäder införde sin energibesparingstävling för två månader sedan.

Energibesparingstävling
För en månad sedan rapporterade jag om Mönsterås Bostäders energibesparingstävling i Mölstadområdet. Den som under ett halvår uppnår den högsta procentuella minskningen av sin vattenförbrukning vinner en månadshyra. Samtidigt utdelas varje månad presentkort till det hushåll som minskat sin förbrukning mest sedan förra månaden.

69% av hushållen har ÖKAT sin vattenförbrukning
Som jag tidigare rapporterat ökade ju vattenförbrukningen hos 62% av hushållen efter den första månaden (oktober jämfört med september), se här. Igår kom resultatet efter två månaders tävling. Och trenden håller i sig och förstärks. Nu har 69% ökat sin vattenförbrukning sedan september.

Vårt hushåll har minskat förbrukningen med 8%, vilket innebär nionde plats i minskningsligan. Å andra sidan har vi inte gjort något medvetet, utan det är mer en slump.

De flesta hyresgäster struntar uppenbarligen fullständigt i en tävling av det här slaget. Och som jag har sagt tidigare - det är ju inte vattenkostnaderna som är vårt stora problem här. Det är helt andra saker.

Inga kommentarer: