12 februari 2010

Jag har medvetet ingått ensidig vapenvila med Mönsterås

Det finns dom som uppskattar bloggens allt tydligare fokus på lokalhistoria därför att de är historiskt intresserade. Jag är tacksam för det. Men så finns det andra som uppskattar inriktningen av helt andra skäl. Det sägs att jag har förlorat min kritiska udd vad gäller mönsteråsmyglet, till somligas uppriktiga glädje. Den som skriver lokalhistoria syndar inte.

I någon mån har belackarna förstås rätt. Jag har inte skrivit så många kritiska artiklar den sista tiden. Jag kände behov av att ta lite semester från det. Och med åren lär man sig förhoppningsvis att välja sina strider med omsorg. Därför har jag medvetet ingått ensidig vapenvila med Mönsterås. Men jag planerar en liten reportageserie framöver. Än så länge med hemligt innehåll. Först vill jag bli färdig med mina böcker.

Dagens utlovade artikel om borgholmsfärjorna får tyvärr skjutas framåt en eller ett par dagar eftersom jag drabbats av diffus temperaturhöjning och nu upplever ett gratis feberrus, vilket förstås tilltalar min småländska mentalitet.

6 kommentarer:

Bert sa...

Anledningen till din ensidigt beslutade vapenvila är givetvis att det är, VALÅR.

Ditt beslut framstår som paradoxalt då du hela tiden framställt dig och ditt parti MTP som MYGLETS största bekämpare här i Mönsterås.

Har du möjligen fått kalla fötter nu när du har fått arbete som arkivist och historiker hos Mönsterås Hembyggdsförening.

Jonny sa...

Bert: Om du vill misstro mig så är det ditt val. Jag har angett mina skäl och kan utveckla det än mer.

Min paus vad gäller kritiska artiklar beror i mycket på att jag just vill orka med valrörelsen när den går igång på allvar. Varför ösa ur sig allt nu när det behövs bättre senare?

Mitt arbete på hembygdsgården har inte i någon mån påverkat min nuvarande linje. Hur skulle det kunna göra det? Arbetsgivaren lägger sig förstås inte i vad jag gör på min fritid. I så fall skulle jag ha reagerat direkt.

Peppe sa...

Hur går det med dina böcker?
Är de snart färdiga för tryck?
Jag är nyfiken i en strut.

Jonny sa...

Peppe: Jag har länge sagt att de snart är färdiga, så därför ska jag väl inte lova för mycket. Men två böcker är nästan färdiga - en om Mönsterås (essäer) och en om bokserien Tvillingdetektiverna. Om jag sedan lyckas ge ut dem i vanligt tryck är en helt annan sak. Jag kan ju inte finansiera något sådant, så i värsta fall blir det bara några biblioteksexemplar och utöver det e-bok.

Bert sa...

Man tycker förstås att det är lite märkligt att du lägger ner vapnen frivilligt långt innan att fältslaget har börjat. Det hade väl varit bra om du intagit strategiska positioner för bästa slagläge innan dina motståndare ens börjat exercera.

Jonny, hjärntvättartekninken "droppen som urholkar stenen" under lång tid är väl den effektivaste varianten av politisk och religiös påverkan.

I dagens Sverige har det blivit så att arbetsgivarna även har koll på vad de anställda gör på sin fritid.
Minns den tjänsteman som arbetade(2009) på Migrationsverket och fick avsked för att han på sin fritid skrev kritiskt om Migrationsverket på sin BLOGG.

Nu har det ju gått så långt i Sverige att de flesta med arbete självmant censurerar sina fri och rättigheter - diktaturens kreatur behöver på så vis inte framträda publikt som traditionen tidigare har krävt.

Jonny sa...

Bert: Alla soldater behöver vila lite ibland, tänka igenom strategi och hitta rätt vapen och tonläge.

Annars håller jag med dig i din analys att arbetsgivare allt oftare verkar lägga sig i vad de anställda gör på fritiden. Personligen har jag dock inte råkat ut för det och inte ens tänkt tanken att anpassa mig.