8 mars 2017

10 män, mormor och hjältar

Noterar att alla 10 som sitter i företagsledningen för Gota media är män, medan alla lokalreportrar i Mönsterås är kvinnor. Vad säger det?

Min mormor hade förstås fel åsikter enligt dagens feminister. Hon var kristen på gammalt sätt, var emot aborter och tyckte det var helt ok att föda och fostra 10 barn och sköta hemmet. Ändå var hon släktens sammanhållande kraft som därutöver inspirerade så många i sin närhet till att stå upp för det man tror är rätt i vardagslivet. Snusade gjorde hon också, fast i smyg. Så mormor är den jag väljer att lyfta fram denna dag.

Mormor och undertecknad.
För att få epitetet hjälte i äldre tider så skulle du ha gjort en särskild insats i krig eller med risk för eget liv hjälpt människor i nöd eller kanske gjort en extraordinär humanitär insats. Idag räcker det med att någon säger att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken för att bli kallad hjälte. Men nej, man är ingen hjälte för att man säger det, inte ens om man får lite sedvanlig skit från skränvänstern. Lika lite hjälte som jag är om jag påtalar att män, arbetslösa, lågutbildade, missbrukare och Sverigedemokrater är överrepresenterade. Sätt människor i arbete och ta ifrån dem brännvinsflaskan så kommer det mesta att bli bättre.

Inga kommentarer: