5 oktober 2021

En högtidsstund för musikälskare - evelyne och Viktor Olsson i Blomstermåla

På lördag är det en högtidsstund för alla som gillar bra och spännande livemusik då inga mindre än evelyne och Viktor Olsson spelar i Blomstermåla Folkets Hus. Fantastiskt roligt att de klassiska lokalerna får blomstra på nytt med så eminenta gäster. Initiativet förtjänar såväl allmänhetens som kommunens helhjärtade stöd. Insläpp från kl 21.00.

För er som inte har hört Viktor Olssons skivor så väntar något riktigt fint. Han är en otroligt begåvad artist som jag faktiskt aldrig har sett live. Ser verkligen fram emot det.

evelyne har jag uppmärksammat många gånger här och deras debutplatta "Mer än någonsin" från 2020 är mycket stark. Jag har även tjuvlyssnat på en av deras nya låtar som inte släppts än, och den är makalöst bra! evelyne har jag sett på scenen och det är ett utmärkt liveband, men rykten säger att de är ännu bättre nu, så det ska bli spännande att ta del av. Jag fick en liten digital pratstund med bandet och ställde några frågor om nuet och framtiden.

Vad har hänt efter förra skivan? Har ni fått den uppmärksamhet ni förtjänar?

Mycket har hänt, i tystnaden händer det saker hela tiden. Först och främst så fick vi väldigt fin respons på plattan, det tråkiga var att vi inte kunde dra ut och spela pga restriktionerna, och det fanns många förfrågningar och bokade gig som vi fick ställa in. Samtidigt är vi tacksamma för de två kvällarna på Söderport då 50 personer kändes som 500 personer. Utöver det så har vi inlett nya samarbeten med bland annat TalentCoach, och fått telefonsamtal från olika personer inom branschen. Vi vet att vi har ögonen på oss nu, och det är bra.

Jag har ju tjuvlyssnat på er nya singel, som är fantastisk. Den är kanske det tyngsta ni spelat in. Är det i den riktningen ni går för att den typen av låtar funkar bra live? Skriver ni låtar med tanke på att de ska bli bra på scenen?

Tack! Vad kul att höra. Det finns alltid en känsla och olika budskap i skrivandets stund, och det handlar om att försöka förmedla det och nå ut med det på ett eller annat sätt. Vi vet hur vi vill att det ska låta. Vi är ett liveband, det har vi med oss in i studion också.

På nya låten finns ett makalöst melodiskt gitarrsolo som är mycket roligare än stereotypa hårdrockssolon. Är ni måna om att era låtar ska vara melodiösa där man också märker att ni är duktiga musiker?

Vi utvecklas som band hela tiden, och just nu känns det verkligen som att vi är på en väldigt hög nivå alla fem. Vi släpper fram varandras tankar och idéer och skapar en så bra helhet som möjligt av det. Jag tycker att Jacob och Fredrik får till samspelet mellan varandra gitarrmässigt. Låten behövde ett gitarrsolo, och Fredde fick verkligen till det.

Ni har fått en ny basist? Nu är ni alltså tre bröder i bandet. Hur funkar det? Syskonkärlek eller syskongnabb?

Ja det stämmer, Jonah har tagit över basen. Han visar engagemang i repan, vid låtskriveri, på scen och senast i studion. Det är kul att han är med! Som band/grupp är vi väldigt tighta allihop, att vi är tre syskon nu stärker bara gruppen. Skulle det bli problem så är det bara att ringa morsan och skvallra så löser det sig.

Ni hade en ny EP på gång om jag förstod rätt. När är den planerad att komma? Vad kan vi förvänta oss på den?

Ni kan förvänta er en EP med riktigt starka låtar med mycket driv och hjärta ihop med evelyne-soundet. Vi har allt i våra egna händer när det kommer till releasedatum, och i dagsläget är inget datum bestämt. Det gäller ju att tänka till med tanke på hur världen ser ut.

Ni spelar i klassiska Blomstermåla Folkets hus den 9 oktober. Vad tycker ni själva om den lokalen?

En lokal och scen med en galen historia, vi har haft två otroliga kvällar där tidigare. Det som sticker ut denna gången är att vi valt att anpassa scenen och bygga ut den för att komma närmre publiken. Det blir en riktig show den 9 oktober. Det blir ett evelyne på scenen som ingen tidigare sett.







Inga kommentarer: