25 september 2022

Skoaffären har stängt...

Skoaffären i Mönsterås har stängt. Den glade, charmige och engagerade innehavaren var tydligen någon annan under den välpolerade ytan. Så kan det säkert vara ibland. Med det sagt så vill jag förstås inte döma ut alla människor som är glada, charmiga och engagerade samhällsmedborgare. Man kan aldrig generalisera utifrån en viss människotyp. Som introvert tjurskalle har man ju ofta fått höra att vår sort är skumma typer som ofta förekommer vid mord och våldsbrott. Den där stigmatiseringen av specifika människotyper är direkt farlig. Men på något sätt känns det särskilt kusligt när den man minst anade visar sig ha de mest sjuka böjelser man överhuvudtaget kan föreställa sig. 

Vad det då gäller skoexperten så har han tydligen lyckats dupera alla. Även mig. Jag har alltid varit nöjd med service och bemötande där. Nu blir man bara äcklad och tacksam att man trots allt aldrig skickade in sitt eget barn ensamt i affären.

Därmed inte sagt att jag inte är något splittrad till Dumpens metoder. De sätter bara dit klantarsel som går på Dumpens fångstmetoder. De slipade håller knappast till på de sidor Dumpen jobbar på. De har säkert sina egna hemliga rum på Darknet, även om de har gjort en del upprensningar där också. Om Dumpens metoder kan rädda några barn, vilket jag betvivlar, så är det förstås värt det. Men i ett större perspektiv så kommer det att medföra att fler förövare istället går under jorden, vilket i sin tur leder till att de aldrig avslöjas och att fler barn blir utsatta. Dessutom har många av de Dumpen sätter dit anhöriga, ibland egna barn, som kan råka mycket illa ut. Men när det gäller herr skohandlare så får man ge Dumpen ett erkännande. Ensamstående kan man hänga ut.

En gång hade Mönsterås minst två skoaffärer. Nu ingen. Mot bakgrund av orsaken så sörjer nog ingen den senaste stängningen.

Inga kommentarer: