5 mars 2009

Möte om skolans framtid - Barnen glömdes bort

Igår var det möte om skolans framtid i Parskolans aula. Allmänhetens kritik kom framförallt att handla om förslaget att göra om Mölstadskolan till en F2- eller F3-skola, varvid barnen i årskurs 4-6 skulle bli tvungna att gå på Ljungnässkolan. Kritiken följde i stort det jag själv angivit i mitt inlägg nedan. Jag och andra föräldrar lyfte särskilt fram att utredningen saknade barnperspektiv.

Politikerna (från C, KD och S) och skolchefen hade förvånansvärt svårt att argumentera emot och verkade lustigt nog oförberedda på kritiken, även om skolchefen till skillnad från de andra uppvisade en viss begåvning i retorik. Ibland blev de så bortgjorda att man nästan önskade att tillställningen skulle ta slut. Och varför skulle de stackars politikerna från KD och S behöva stå vid scenen i över en timme när de så sällan svarade på något. Centerpolitikern fick svettas själv, och att de andra inte svimmade av att stå så stilla så länge var inget mindre än ett mirakel. Ge dem stolar till kvällens möte.

Politikerna gav i alla fall sken av att inte låsa sig vid de nuvarande förslagen. Skolchefen, som hade talets gåva och verkade vara en skojfrisk prick, verkade däremot ha låst sig helt vid nuvarande linje.

Tyvärr var det ganska få föräldrar på plats, och man får hoppas att det kommer fler ikväll. Frånvaron kan annars tolkas som att de flesta är nöjda med förslaget, vilket jag ännu inte hört någon vara. Och efter den kritik som framkom igår befarar jag flera politker lär nappa på den nödkroken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du hört Frank Zappas Joe´s garage ?http://www.youtube.com/watch?v=EPgZNtM6zCg
Tyvärr inte perfekt ljudkavalité.
Själv var jag också med i ett band som egentligen aldrig uppträdde inför publik, av det enklaq skälet att vi inte kunde spela! Vi försökte dock spela en gång på en "Hippa" som det hette då. Vi var då 7-8 år. Våra influncer var Beatles, men vi lät nog mer som senare tiders punkband, fast på akustiksa gitarrer och en virveltrumma.

Jonny sa...

Det där med virveltrumma lät intressant...

Joes garage är ju en fin kanske lite bortglömd klassiker, en hel rockopera vill jag minnas med bra texter.