1 april 2009

Barnens seger! C och S överens i skolfrågan! Krungård och Mölstad får vara kvar!

Enligt uppdaterade artiklar på Barometern/OT och Östran har nu även Centern och övriga allianspartier slutit upp bakom linjen att behålla Krungårdsskolan, samt att rusta upp Mölstadsskolan och behålla den som F-6 skola! När det gäller Mölstadsskolan pågår redan arbetet med att ta fram ritningar och kostnader för en upprustning.

Först såg det ut som om bara S och V skulle gå emot tjänstemannaförslaget. Men nu har alltså även den borgerliga majoriteten hakat på. Bra, då behöver inte vara rädda för blockpolitik och prestigekamp.

Jag hoppas man vågar ropa att segern är vår, eller snarare barnens! Får man tacka alla som kämpat hårt de sista veckorna!

Innehållsmässigt så gynnar detta förstås barnen, även om det förstås kan bli en period av renoveringsarbeten på Mölstadsskolan. Om detta har jag skrivit tidigare och det är ju detta som är huvudsaken.

Rent politiskt så kan man bara konstatera att Centern tog sitt förnuft till fånga eftersom det faktiskt såg ut som om de bundit upp sig vid tjänstemannaförslaget. Det innebär att Centern inte gav Socialdemokraterna och Vänstern ett givet vinnarhål inför nästa val. Centern ville inte riskera en lokal valförlust pga impopulära beslut om skolan.

Detta betyder också att politikerna tog kommandot och visar att det är de som bestämmer och inte tjänstemännen. Återstår att se hur skolchefen tar detta. På det möte jag var på verkade han ha bundit upp sig vid tjänstemannaförslaget, och i så fall innebär det här förstås ett nederlag som man antingen får leva med eller fly ifrån.

2 kommentarer:

tomasrj sa...

Sossarna har inte agerat mot lokalutredningen förrän i dagens tidning, utan kraftfullt argumenterat för att förändringar behövs om vi ska ha råd med lärare.

Jag har upplevt centerpartisterna som mer lyhörda även om lokalutredningen varit deras våta dröm. Därför tror jag snarast att det är sossarna som fått kalla fötter.

Jonny sa...

Ok, se mitt nya blogginlägg för mer nyanserad analys av det politiska spelet bakom.