6 maj 2009

Enkäten kommenteras - Mönsterås i fokus (väntat) - Få retar sig på mina inlägg (oväntat)

Varmt tack till alla som svarade på mina enkäter! 21 respektive 20 personer svarade under en period då jag hade mellan 30-45 unika besökare per dag. Jag redovisar här resultatet och mina kommentarer.

På frågan "Har du någon Mönsteråsanknytning" svarade 52% att de är Mönsteråsare/bor i kommunen. 28% svarade att de är Mönsteråsare i exil. 9% hade annan anknytning och 9% ingen anknytning alls. Kommentar: Ungefär den fördelning jag väntade mig. Kul att några exilare hittat hit också. Det förvånar mig dock att så få Mönsteråsare bryr sig om bloggen i stort. Mönsterås kommun har ändå bortåt 13 000 invånare, varav en liten tapper skara på ca 10-15 läser Mönsteråsbloggen. Det kan bero på ointresse, bloggens kvalitét och bristande marknadsföring från min sida.

På den andra frågan "Varför läser du Mönsteråsbloggen" kunde man kryssa i flera alternativ, varför slutsumman inte blir 100%. 60% svarade att de är intresserade av Mönsterås (politik, historia etc). 20% för att jag tar upp intressanta ämnen. 25% för att de känner mig/vet vem jag är. 10% för att de retar sig på mina inlägg. 15% hittar hit av en slump och 5% av annat skäl. Kommentar: Även här ett mycket väntat resultat. Bristen på överraskning beror väl på att jag inte är så van vid enkätfrågor. Jag blev dock lite överraskad att bara 10% retar sig på mina inlägg. Har jag blivit för försiktig och mainstream månne. Visserligen har jag väl blivit lite stel och högkyrklig med åren, men lite energi och förmåga att uppröra borde väl sitta i från min anarkistiska punkarperiod.

Slutsatsen är att bloggens fokus bör ligga på Mönsterås även i framtiden, även om jag ju inte kan låta bli att skicka in ett litet musiktips ibland. Håll gärna ögonen öppna efter nya enkäter. Svara gärna även om frågorna är naiva.

Idag lade jag in en ny enkät om politiker och bloggar. OBS att flera svar är möjliga. Tycker det är rimligt då man kan ha flera bra punkter i en argumentationslinje. För bakgrund läs här och här.

Inga kommentarer: