25 maj 2009

Mönsterås 6 - Rockneby 3 - Fint Mönsteråsspel när Niki bjöd publiken på tre cirkusnummer av klass

Mönsterås parkerade tidvis på Rocknebys planhalva.

Underhållande match
Den skara av 80 fotbollsintresserade som hade sökt sig till Idrottsparken denna vackra vårkväll blev nog inte besvikna. Precis som jag gissade lossnade målskyttet för GIF ikväll. Det blev en riktigt underhållande match när Mönsterås besegrade Rockneby med 6-3.

Mönsterås parkerade på Rocknebys planhalva
Bottenlaget Rockneby började annars piggt och fick till ett par farliga anfall i matchinledningen. Men Mönsterås hittade rätt först och en frispelad Anton Agebjörn kunde göra 1-0 efter sju minuter. Mönsterås tog sedan över matchen och parkerade tidvis på Rocknebys planhalva. Lite bättre passningsspel så hade GIF avgjort matchen redan där. Istället flyttade Rockneby upp spelet efter en halvtimma och fick ett par farliga hörnor efter onödiga försvarsmissar. Mönsterås tog dock kommandot igen och i den 40:e minuten bjöd Niki Audyli på ett fint solonummer innan han vackert sköt in 2-0.

Rockneby försökte men Mönsterås svarade
I andra halvlek satsade Rockneby allt framåt och Mönsterås målvakt gjorde en tidig paradräddning. Efter 10 minuter fick dock Rockneby göra 1-2 efter svagt försvarsspel. Där hade matchen kunnat gå oss ur händerna, men som väl var gjorde Mönsterås 3-1 bara ett par minuter senare. Ännu en gång var det Niki som hade lekstuga och rundade Rocknebys målvakt.

Mönsterås spelade ut och Niki briljerade
Därefter följde en mycket fin period av GIF. Spelarna vågade spela ut och det är då de är som bäst. Det tog bara fem minuter så satt 4-1 på nick efter en hörna. Tyvärr såg jag inte vem som gjorde målet, men eventuellt var det nr 10 Idris Eliassi. Några minuter senare lyckades Rockneby reducera till 2-4. Ett onödigt mål som inte såg helt otagbart ut.

Mönsterås fortsatte dock spela bra och snart satt 5-2 efter en nick av den nyinsatte Sammy Sereke, som var pigg. GIF fortsatte sedan att dominera med bra spel. Men så blev nr 2 Jamal Eliassi onödigt utvisad och Rockneby flyttade upp spelet en aning. Det hindrade dock inte Niki som bjöd publiken på ännu ett cirkusnummer när han gjorde 6-2 efter 43 minuter. Helt i onödan fick Rockneby göra ett sista tröstmål i matchens sista minut.

Fin fotboll men ändå lite att jobba på
Mönsterås gjorde vad man skulle och spelade bitvis riktigt fin fotboll. Det är roligt att se en spelare som Niki. Han lyckas inte alltid, men vågar utmana och det är något man ska uppmuntra. Om man ändå skall komma med någon kritik så är det att försvaret agerade lite trögt vid några tillfällen. Mönsterås ska inte släppa in tre mål mot Rockneby. Ibland kan det bli lite dribbelsjuka också. Det var några tillfällen där spelaren med boll borde ha passat till helt fria medspelare istället för att dribbla bort sig och fastna i Rocknebymuren. Men det där är ju problem som lätt kan åtgärdas.

Jag fick en fotbollslektion av Curt Sundlöf
I andra halvlek fick jag sällskap av GIF-legendaren Curt Sundlöf. Att sitta bredvid honom och höra hans kommentarer av spelet är som att sitta bredvid en expertkommentator av världsklass. Tack Curt för den lektion jag fick! Det är bra för klubben att det finns äldre föredömen för de yngre. Curt Sundlöf är min dotters idol. Han kan ta på nässlor utan att bränna sig.