3 maj 2009

Ska systembolaget flytta?

Ska systembolaget flytta?
Det är väl dags att lyfta ut ryktet i ljuset till allmänt beskådande och bedömande. Det är drygt ett år sedan jag hörde talas om det första gången – att Systembolaget skall flytta till den tomma lokalen där Konsums fritidsavdelning och tidigare Posten hade sitt tillhåll. I samband med flytten skall nuvarande överdisksystem försvinna och kunderna skall få vandra runt själva bland dryckerna.

Jag vet inte vad som är sant och både Konsumchefen och Systembolagets personal tiger. Men skulle inte hysch-hyschet kunna tyda på att något är på gång. Men processer av det här slaget tar tid för Systembolaget, vilket skulle kunna förklara varför Konsumlokalen ännu står oanvänd. Man inväntar helt enkelt Systembolagets definitiva beslut om flyttdatum. Kanske har jag fel.

Centrum förskjuts
Hursomhelst. Personligen bryr jag mig inte så mycket hur dryckerna säljs, även om jag tycker att vi kan få stoppa ner det vi vill ha i en korg. Det intressanta är att OM flytten genomförs, så förskjuts affärsfokus från nuvarande Algots-Systembolaget till Konsum-Systembolaget. Förmodligen skulle detta missgynna Algots, men locka fler kunder till Konsum.

Om sedan Algots skulle flytta ut till Nettoområdet så har Torggatan raderats från kartan som affärscentra. Men det är tveksamt om Algots verkligen skulle vilja bli grannar med Netto. Jag har en obekräftad uppgift om att Algots tackade nej till mark därute.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är hög tid för en "plocka själv-butik" i Mönsterås!