17 juni 2009

Jag har fler skelett i garderoben än Roland Åkesson

Skelett i garderoben – politiker brukar ju ha sådana. Även jag.
Mönsterås Kommunalråd, Roland Åkesson, har under 25 års tid klarat sig från skandaler. Det enda som kom lite i närheten var väl när han förlorade körkortet pga fortkörning, men det är ju något man blir krigshjälteförklarad av i Mönsterås.

Jag slår Åkesson med råge, eller vad sägs om fängelse. För 22 år sedan satt jag av 14 dagar i fängelse för vapenvägran. Inte för att det har med partiets arbete att göra, men kanske ändå bäst att redovisa.

Nästa skelett som träder fram är att jag har haft disparata meningar med ett par chefer genom åren. Vad hittar vi mer? Av de ca 50 grannar som stått ut med mig har jag haft en ordträta med en. Jo, jag är ju kristen också, vilket förstås också är ett skelett i dagens Sverige. Periodvis har jag även varit arbetslös, vilket i det närmaste är likställt med att vara kriminell i vissa kretsar i Mönsterås. Däremot har jag alltid betalat min TV-licens, även om en kontrollant försökte sätta dit mig när jag var student i Växjö.

TV-kontrollanten hörde Arne Hägerfors i exstas
Det var hockey-vm och Arne Hägerfors var i högform. Plötsligt ringde det på dörren. Lite småsur över att behöva lämna hockeyn gick jag och öppnade för…TV-kontrollanten.

- Jaha, du betalar ingen TV-avgift enligt vårt register, men TV har du, det hör jag, sa mannen. Sverige hade just gjort mål och Hägerfors skrek exalterat. Det gick ju inte att neka.

Nu visade det sig att jag var skriven i Mönsterås och då behövde man inte betala TV-avgift om man studerade på annan ort. Jag fick titta på föräldrarnas licens så att säga.

Så där, nu var det avklarat.

Inga kommentarer: