15 juni 2009

Mönsterås Kommun JO-anmäls - skolchefen gick över gränsen

Mönsterås Kommun JO-anmäls
Sverigedemokraternas ungdomsförbund JO-anmäler nu Mönsterås kommun pga beslutet att endast partier representerade i riksdag, Kalmar läns landsting och Mönsterås kommun skulle erbjudas rätt att informera inför val i skolorna. (se Östran). Jag varnade för detta i ett tidigare inlägg.

Skolchefen gick över gränsen
Skolchefen i Mönsterås menar att de tolkar texten fel och att anmälan endast görs för att partiet skall få uppmärksamhet. Det är ett mycket anmärkningsvärt uttalande från en tjänsteman som skall vara politiskt neutral. Det åligger inte en tjänsteman att uttala sig om ett specifikt partis motiv.

Skolchefen borde mästra mindre
Alla läsare av den här bloggen vet att mina politiska sympatier inte ligger hos Sverigedemokraterna. Ändå har jag tolkat texten precis som dom. Även Vänsterpartiets Tomas Jonsson, som var med på BUNs möte då beslutet fattades, och knappast heller kan beskyllas för att ha sina sympatier hos Sverigedemokraterna, har gjort samma tolkning. Här har vi alltså representanter från hela det politiska spektrat som gör samma tolkning av en text. Det borde få skolchefen att inta ett något mindre mästrande tonläge.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får helt enkelt se vad JO tycker om saken. Konstigt att bara Östran tog upp nyheten. Det är ändå ett väldigt anmärkningsvärt beslut. Du ska ha all heder för att du står upp för demokrati och yttrandefrihet för alla, även sådana som du inte delar åsikter med. Fler svenskar borde tänka och agera så. För övrigt verkar inte Tomas Jonsson (V) heller gilla yttrandefriheten så mycket eftersom han censurerar folks bloggkommentarer...

Anonym sa...

http://www.sverigedemokraterna.se/lokalt/blogs/index.php/uppsala/2009/06/15/sdu_uppsala_jo_anmaler_monsteras_kommun

Anonym sa...

Barometern har också skrivit om detta...