21 augusti 2009

Mönsterås Bostäder har något på gång

Okynneskörningar på cykelvägarna
Tidigare i år skrev jag om hur bilar ibland kör som galningar på de små cykelvägarna i Mölstadsområdet, där det bor många barnfamiljer. Jag åsyftade inte de helt legitima långsamma körningarna till ytterdörrarna för i- och urlastning, utan okynneskörningen i hög fart.

Mina kontakter med Mönsterås Bostäder
För ett och ett halvt år sedan kontaktade jag Mönsterås Bostäder med förslag på förebyggande åtgärder, men fick aldrig något svar. I år skrev jag igen, med samma resultat. Till slut fick jag svar från bolagets VD, och han var väl inte så positiv till förslagen, även om jag anade en viss förståelse för problemen. Detta borde ju ligga Mönsterås Bostäder varmt om hjärtat som ju har ”Trygghet” som ett av sina honnörsord.

Nu är något på gång
Men så, denna veckan, har det börjat hända saker. Bolagets vaktmästare har varit här och fotograferat småvägarna för att om möjligt komma på något som kan förebygga problemet. Vi får se var det slutar, men försöket uppskattas i alla fall. Och så fick jag äntligen chansen att skriva något positivt om min hyresvärd.

Jobba strategiskt
Och det skall sägas – vaktmästare och personal i övrigt har jag alltid tyckt gör ett väldigt bra vardagsjobb. Det är mer de strategiska besluten på styrelse- och övergripande planeringsnivå jag har haft invändningar emot. Jag föreslår att Mönsterås Bostäder gör långsiktiga satsningar på att göra kvarteren mer barnsäkra. Det kommer på sikt att ge mer än det kostar

2 kommentarer:

Marie sa...

Hittade din blogg av en slump. Har med glädje bläddrat och kommit ihåg. Kom till Mönsterås 1957,när min far fick jobb på bruket. Folkets park med husar Skog till häst, Storgatan med Asplunds och Kalmar Läns, där vi handlade. Många minnen som kommer tillbaks. Återkommer garanterat och läser mer.

Jonny sa...

Tack för din kommentar! Alltid roligt när det man skriver uppskattas! Välkommen tillbaka!