17 augusti 2009

Mönsterås möter Möre (KV76-Lovers) på torsdag – vad säger SMHI?

SMHI lovar fint väder
Ja, då ska vi se…så bra…SMHI lovar torrt och fint väder på torsdag. Vädret är faktiskt inte helt oväsentligt, även om ingen fotbollsexpert med självaktning skulle erkänna det. Men jag är ju en nullitet på området och kan helt prestigelöst påstå att vädret spelar roll. Spelande lag som Mönsterås missgynnas av oväder, regn och hala fotbollsplaner. Lag som spelar grisspel eller bara chansar med långbollar gynnas av skitväder.

Låt förfesten börja i tid
Jo, jag vet, jag är för tidigt ute med försnack inför matchen…men…äsch...på onsdag blir ingen gladare av att läsa mina rader...jag gör ett litet tillägg ikväll när jag vet hur det gick för Möre mot Rockneby. Låt oss börja förfesten i god tid. För på torsdag skall Möre helt enkelt krossas. Något annat alternativ finns inte i min värld efter vårens missöde.

Nyckfulla Möre
Förra gången Mönsterås mötte Möre så var det decenniets oväder över idrottsparken, något som Möre hanterade bäst, trots att laget ärligt talat inte är bättre än Mönsterås. Men Möre är ett sån´t där nyckfullt mittenlag som blandar och ger. Ena dan kan man förlora mot Stjärnan, för att nästa gång vinna mot Hossmo. Ikväll blev det storförlust mot Rockneby med 1-6. Det enda man kan säga säkert är att Möre inte fastnar i någon trend med flera vinster eller förluster i rad. Man gör inte särskilt många mål, men släpper inte heller in anmärkningsvärt många (bortsett från ikväll).

Mönsterås måste kämpa till sista sekunden av säsongen
För Mönsterås gäller det att ta nya tag efter förlusten mot Torsås. Ännu finns alla möjligheter. Topplag kan plötsligt börja förlora, samtidigt som flera lag bakom Mönsterås jagar. Det är viktigt att skapa lite utrymme nedåt i tabellen och samtidigt inte ge upp chanserna att klättra uppåt. Kämpa till sista sekunden av säsongen.

Hur är formen?
Mönsterås form är svår att uttala sig om. Barometern/OT skrev att laget var slitet mot Torsås. Jag vet inte. Tyckte inte det såg så illa ut. Mönsterås har spelat bättre än både Trekanten och Torsås, men förlorat, men slagit svårspelade Påryd. Det ser bra ut tycker jag. Sedan blir väl alla lag lite slitna framåt sensommaren.

Vad är egentligen bästa laget nu för tiden?
Man får väl hoppas att Mönsterås kan spela med bästa laget. Men allt är ju relativt. Eftersom många byten (eller ibland inga byten där det borde göras) är det som verkar gälla numera i de lägre divisionerna, så kan man förstås fråga sig om det finns något ”bästa” lag. Fria byten är ju tillåtet i division fem och det möjliggör förstås taktiskt flexibilitet. Sedan kan man ifrågasätta dagens regler med gula kort hit och dit. Varför inte införa tiominutersutvisningar istället?

Hur ska Möre besegras?
Hur ska man spela mot ett lag som Möre? Jag vet inte. Teknik och kvalitet mot sparka och spring. Ok, nu var jag kanske lite orättvis mot Möre, och eftersom jag har släkt i Vassmolösa är det väl bäst att passa sig. Givetvis måste GIF se upp med hörnor och kontringar. Men med rätt inställning ska det i alla fall bli seger. Möre ska inte kunna slå ett kvalitetslag som Mönsterås på en torr plan. Det är inte så mycket att snacka om. Mönsterås tätort har 6000 invånare. Möres huvudorter Vassmolösa och Loverslund har totalt bortåt 900 invånare. Mönsterås är i fotbollssammanhang en stormakt i jämförelse. Vi ska bara inte förlora mot ett lag av den kalibern, även om det finns mycket hjärta i småklubbarna.

Efterord - liten bakgrund till Möre
Möre är en nybildad klubb som egentligen består av klubbarna KV76 och Loverlunds BK. Den har sitt upptagningsområde runt Kulltorp, Vassmolösa och Loverslund. Sammanslagningen har medfört att de har två hemmaarenor – KV-Borg i Vassmolösa och Loverslunden i Loverslund. Klubben bedriver även ett samarbete med Halltorps IK. I princip kan man säga att hela Halltorps trupp numera återfinns i Möre. Bli inte förvånad om Halltorp går samman med Möre efter säsongen. Och inom tio år har man säkert slagits ihop även med Påryd, Ljungbyholm, Hossmo och allt vad de heter därnere. Då sablar kan det bli något att ta på riktigt allvar, samtidigt som det är ledsamt när gamla anrika klubbar måste ge upp.

Inga kommentarer: