21 november 2009

Magsjuka går på Mölstadsskolan + 2 noteringar om JO och GIF

Magsjuka på Mölstadsskolan
Det går magsjuka på Mölstadsskolan i Mönsterås. Huruvida det är vinterkräksjukan eller något annat vet jag inte. Ett flertal elever i dotterns klass var i fredags sjuka, vilket förstås var extra oturligt eftersom influensasprutan var inplanerad den dagen. De som var sjuka får ta sprutan en annan dag. Även andra klasser förefaller ha drabbats av magsjukan, även om jag inte känner till omfattningen.

Dottern hann ta sin spruta eftersom hon var frisk igår. I natt slog magsjukan dock till med full kraft, så idag blir en dag med sjukpyssel och tvätt.

Skolchefen frias men får inlindad kritik
Förövrigt noteras att den JO-anmälan som en journalist gjorde mot skolchefen i Mönsterås lämnades utan åtgärd, vilket var väntat. Intressant är dock att JO ändå formulerar en inlindad kritik när man menar att det i och för sig också framstår som naturligt att myndigheter í sin strävan att ge god service försöker tillgodose önskemål om att skicka handlingarna på detta sätt. (Källa dagens Barometern/OT) För att tala klarspråk - skolchefen har inte gjort något formellt fel, men inte varit önskvärt serviceinriktad när han vägrade faxa. JO tillstår dock att det kan finnas känsliga ämnen där det inte passar att faxa.

Ikväll fotbollsgala i Blomstermåla
Förövrigt noterar jag att det ikväll är fotbollsgala i Blomstermåla för Blomstermåla IK, Timmernabbens IF och Mönsterås GoIF. Ungefär som om AIK, Djurgården och Hammarby skulle ha kalas ihop. I Mönsterås är allt möjligt. Även om medlemmar hade fått medverka så är jag inte med. Tycker spelare och mer aktivt engagerade kan få vara ifred en gång om året. Det är säkert någon som tar lite kort ändå. Kanske kan man få en rapport och lite bilder på GIFs Facebookgrupp. Jag är ingen paparazzi. Ha det nu så roligt! Och tänk på att det är match i april!

Inga kommentarer: