21 april 2010

Vad är seriöst?

Vad är seriöst?
Barometern/OT skriver idag om de partier utanför kommunfullmäktige som ställer upp i årets kommunalval i Mönsterås. Ett av de partier som nämns är mitt parti – Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti. Eftersom jag är enda namn på listan så kommer människor att fråga om partiet är seriöst. Mitt svar är att ett partis seriositet inte kan mätas i hur många namn det finns på listan. Det visar sig på andra sätt.

Politisk debatt även mellan valen
Det finns partier som har många namn på sina listor. Men jag påstår att de ändå är mindre seriösa. Varför? Jo, de vaknar bara vart fjärde år, om ens då. Mellan valen driver de sällan några politiska frågor. Därmed visar de inte respekt för medborgarna. Jag har däremot vecka efter vecka envetet fört debatter om Mönsterås. Jag har visat ett genuint intresse. Vilka andra politiker är med i Facebookgrupper som vill ha Skateboardramp och konstgräsplan i Mönsterås? De flesta politiker vill inte vara med i sådana grupper, utan ses hellre i ”finare” sammanhang som exempelvis Bluesfestivalen.

Personvalskampanj
Anledningen till att jag är ensam på partiets lista är att jag har ansett ett mandat (ca 120 röster) vara ett realistiskt mål. Att i det läget ta in flera människor som engageras bara för att sedan inte få komma in i fullmäktige kändes inte ok. Partiet är därför att betrakta som min personvalskampanj detta val. Valet 2014 kan det bli annorlunda.

Mer information om partiet hittar du här och här.

Här kan den preliminära valsedeln beskådas.

2 kommentarer:

Eje Wadebro sa...

Vem är seriös i kommunpolitiken i Mönsterås? Efter 28 år i den kommunala politiken kan man ha åsikter om detta. Helt klart är att Jonny har viktiga poänger som inte är marknadsförda i media. Genom att på senare tid följt Mönsteråsbloggen är jag övertygad Trygghetspartiet är långt mycket mera seriöst än flera andra partier i fullmäktige. Det gäller mera följa "John" än att ha egna uppfattningar.

Trots vi här konkurrerar om samma väljare skulle Trygghetspartiet skapa ett betydligare vitalare och insiktsfullare kommunfullmäktige.
Eje Wadebro Mp

Jonny sa...

Tack för kommentaren Eje. Det var vänligt skrivet. När jag en gång undersökte hur aktiva partierna var i Mönsterås fullmäktige, så konstaterade jag att Mp var ett aktivt undantag av de mindre partierna. Sedan hoppas jag, vilket jag har skrivit tidigare, att de som brukar rösta på Mp inte byter till mitt parti. Mp behövs i fullmäktige.